Σοκάρουν όλες οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την 37χρονη Ανθή και τον σύζυγό της από το Βελβεντό Κοζάνης.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο το έγκλημα να ήταν προμελετημένο, ενώ εξετάζεται αν το έγκλημα το έκανε μόνος του ή είχε βοήθεια.

Ο 40χρονος Τ.Τ. όμως δεν είχε σχεδιάσει καλά το έγκλημά του. Έκανε λάθη και οι αστυνομικοί τον υποπτεύτηκαν και τον ξεσκέπασαν.

Το νεότερο στοιχείο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας είναι ότι πριν το φριχτό έγκλημα, ο 40χρονος είχε φωνάξει έναν ιδιοκτήτη σκαπτικού μηχανήματος στην περιοχή (όπως μετέδωσε η ΕΡΤ) προκειμένου να τον βοηθήσει να απομακρύνει μια πέτρα από το χωράφι του για να μπορέσει να το οργώσει. Κάνοντας αυτή την εργασία ο 40χρονος είχε έτοιμο τον τάφο της Ανθής.

Όλα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου και ενώ τα τρία παιδιά του ζευγαριού, 8 και 6 ετών κοιμόταν. Ο δράστης στραγγάλισε τη σύζυγό του μετά από διαπληκτισμό, την μετέφερε από εσωτερική σκάλα στο υπόγειο και στη συνέχεια με το αυτοκίνητό του σε χωράφι περίπου 2 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό και την έθαψε. Μια ημέρα μετά όργωσε το χωράφι για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη.

Στους αστυνομικούς δήλωσε ότι η σύζυγός του το βράδυ του Σαββάτου βγήκε για ένα ποτό και εξαφανίστηκε. Ωστόσο οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο σπίτι του ζευγαριού, το κινητό τηλέφωμο της 37χρονης, τα γυαλιά μυωπίας καθώς και τις πατερίτσες. Η γυναίκα είχε σπάσει το πόδι της και δεν μπορούσε να μετακινηθεί χωρίς βοήθεια.

Οι υποψίες των αρχών στράφηκαν αμέσως στον 40χρονο σύζυγο.

Οι αρχές ζήτησαν από τον συζυγοκτόνο να τους υποδείξει τους 13 αγρούς που είχε στην κατοχή του. Ο ένας εξ αυτών ήταν φρεζαρισμένος και κίνησε τις υποψίες τους. Ξεκίνησαν έρευνες, έσκαψαν και εντόπισαν τη σορό της γυναίκας, παρουσία του δράστη, ο οποίος κατέρρευσε και ομολόγησε την πράξη του,. Στην έρευνα μετείχαν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας, τα οποία όμως δεν μπόρεσαν να βρουν τη σορό της γυναίκας που ήταν θαμμένη.

Ερωτηθείς γιατί την σκότωσε φέρεται να είπε του είχε δηλώσει ότι μετά τις γιορτές θα τον εγκατέλειπε.

Συνελήφθη ο πεθερός της Ανθής

Για παράνομη οπλοκατοχή συνελήφθη χθες και ο πατέρας του 40χρονου, ο οποίος φέρεται να σκότωσε και να έθαψε σε χωράφι τη σύζυγό του, στο Βελβεντό Κοζάνης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν για την εξιχνίαση του εγκλήματος, βρέθηκαν στο σπίτι του 67χρονου πατέρα του δράστη, δύο κυνηγετικές καραμπίνες, τις οποίες κατείχε χωρίς άδεια.