Από τις πρώτες μέρες της σύλληψης των Κροατών χούλιγκαν, έχει εκφραστεί από την πλευρά της Αστυνομίας, η πρόθεση να ανοίξουν τα κινητά των συλληφθέντων, ώστε να δώσουν πληροφορίες που λείπουν για να φτάσουμε στους διοργανωτές της φονικής «εκδρομής» αλλά και τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη.

Αυτό που οι Αρχές αναμένεται να ψάξουν στα κινητά των συλληφθέντων είναι με ποια άτομα επικοινώνησαν, ποιους συνάντησαν, αλλά και φωτογραφίες και βίντεο από την επίθεση. Θεωρούν ακόμα ότι ίσως προκύψουν στοιχεία για εμπλοκή και άλλων ατόμων που δεν συγκαταλέγονται στους συλληφθέντες.

Οι μέρες όμως περνούν και η σχετική διάταξη δεν έχει υπογραφεί ακόμα από τις δικαστικές αρχές. Τι έχει συμβεί; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η καθυστέρηση οφείλεται σε ένα δικονομικό σφάλμα της Αστυνομίας, η οποία δεν έχει κάνει εξατομικευμένες εκθέσεις κατάσχεσης και δεν έχει αποσπάσει υπογραφή των κατηγορουμένων για να δεσμεύσει τα κινητά τους τηλέφωνα.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως λόγω φόρτου είναι πιθανόν να προχώρησαν σε ομαδική κατάσχεση, ωστόσο διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα η διάταξη θα έχει έρθει στα χέρια τους.