Σημαντικά στοιχεία, για τις επαφές που είχαν με Έλληνες οπαδούς -πριν το ταξίδι αλλά και κατά την παρουσία του στη χώρα μας- ελπίζουν ότι θα βρουν οι Αρχές στα κινητά τηλέφωνα των Κροατών χούλιγκαν που σταδιακά παίρνουν το δρόμο για τη φυλακή.

Ήδη, σε κάποια απ’ αυτά, έχουν εντοπίσει μέσω της εφαρμογής GPS τα σημεία που κινήθηκαν στην Ελλάδα μετά το πέρασμά τους από το μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί και άρση απορρήτου των επικοινωνιών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και με ποιους μίλησαν στη χώρα μας λίγο πριν τη φονική καταδρομική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Καταλαβαίνει κάνεις ότι από το «άνοιγμα» των κινητών τηλεφώνων μπορεί να προκύψουν στοιχεία που θα οδηγήσουν σε συμπληρωματικές διώξεις ακόμη και σε εντάλματα σύλληψης ατόμων που αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστός στην ΕΛ.ΑΣ. ο ρόλος τους.

Την ίδια ώρα, χωρίς όπως φαίνεται να έχει βρεθεί το μαχαίρι που έκοψε το νήμα της ζωής του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, μειωμένες είναι οι πιθανότητες να δώσει σημαντική ώθηση στις έρευνες το αποτέλεσμα από τις εξετάσεις του γενετικού υλικού DNA, που λήφθηκε από το σύνολο των συλληφθέντων.

Άλλωστε και ο άτυχος οπαδός, λόγω της συμπλοκής αλλά και της προσπάθειας των φίλων του να τον κρατήσουν στη ζωή, ήρθε σε επαφή με πάρα πολλά άτομα με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές αλλοιώσεις στο DNA που βρέθηκε πάνω του.

Τέλος, άλλοι επτά Κροάτες προφυλακισθέντες πήραν το πρωί της Τετάρτης (16/8) το δρόμο για κάποιο κατάστημα κράτησης της χώρας, όπου έχει ήδη ληφθεί ειδική μέριμνα για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων είτε με Έλληνες είτε με Σέρβους κρατούμενους.