Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη, κατά την επίθεση του τάγματος εφόδου των Κροατών χούλιγκαν και των Ελλήνων συνεργών τους στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και την απόφαση για προφυλάκιση όλων των κατηγορουμένων, οι αρχές έχουν εστιάσει στην ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας.

Τα εργαλεία για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι η αξιοποίηση του γενετικού υλικού, στον έλεγχο των εμπλεκομένων μέσω ενός ειδικού λογισμικού βιομετρικών χαρακτηριστικών, αλλά και στην συγκέντρωση, εξέταση και ανάλυση του συνόλου του βιντεοληπτικού υλικού, ώστε να διαπιστώσουν εάν έχει καταγραφεί η δολοφονία του 29χρονου σε κάποιο από τα καρέ.

Ιδιαίτερα κρίσιμη θα είναι και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου καθώς θα μπορούσαν να προκύψουν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη φονική επίθεση του τάγματος εφόδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τις προηγούμενες ημέρες, αστυνομικές πηγές εκτιμούσαν πως ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσούρη ενδεχομένως και να μη βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων, αλλά να κατάφερε να διαφύγει. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, οι αστυνομικοί, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι παραμένουν ασύλληπτοι ακόμη 30 εμπλεκόμενοι Έλληνες, ενώ ενδέχεται να έχουν διαφύγει και Κροάτες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου, Χρήστος Μαυρομάτης, μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι απαιτείται η αλήθεια για να δικαιωθεί ο Μιχάλης, ενώ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο δράστης της δολοφονίας είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Από το πρωί της Δευτέρας, 14 Αυγούστου, ξεκίνησε και η μεταγωγή των 105 προφυλακισμένων κατηγορουμένων. Οι Κροάτες χούλιγκαν και οι Έλληνες συνεργοί τους, θα μεταφερθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα και στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ. Η έρευνα τρέχει υπό τον επιτελάρχη της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, έχει ξεκινήσει διαδικασία καταθέσεων και περίπου 15 με 20 άτομα θα δώσουν κατάθεση σε αυτό το στάδιο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα με το τέλος της ΕΔΕ να έχουμε και νέες απομακρύνσεις ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών, τόσο σε ότι αφορά τους χειρισμούς κατά τη διάρκεια της πληροφόρησης ότι επίκειται κόμβος με Κροάτες χούλιγκαν, όσο και για τα όσα συνέβησαν τα κρίσιμα λεπτά λίγο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα, στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο έκτακτων κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία, σε περίπτωση που απαιτηθεί να απομακρυνθεί μεγάλος αριθμός αξιωματικών.