Ραγδαία είναι η αύξηση που παρατηρείται στις διαρρήξεις σπιτιών τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ληστές εκμεταλλεύονται την περίοδο των διακοπών, βλέπουν τις αναρτήσεις στα social media και εισβάλλουν στα σπίτια των πολιτών ανενόχλητοι.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό του ρεπορτάζ ο ΣΚΑΪ μιλώντας με άτομο που έπεσε θύμα ληστείας οι διαρρήκτες είδαν ανάρτηση που έκανε στα social media και μπούκαραν στο σπίτι του κάνοντάς το φύλλο και φτερό.

«Ήμουν στη Σέριφο, το είδαν στο διαδίκτυο και πήγαν και άνοιξαν το σπίτι… Αφέλεια» επεσήμανε ο πολίτης – θύμα διάρρηξης.

Πώς θα αποφύγετε τους διαρρήκτες

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (7/8) στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου επεσήμανε πως όταν λείπουμε διακοπές το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ενεργοποιήσουμε το σύστημα συναγερμού εφόσον υπάρχει στην οικία μας και να έχουμε κλειδαριές ασφαλείας.

«Δεν ενημερώνουμε παρά μόνο φιλικά άτομα για την απουσία μας ώστε να μπορούν να ελέγχουν και την οικία μας όσο εμείς θα λείπουμε. Δεν κοινοποιούμε την παρουσία μας στα social media καθώς ενημερώνουμε τους διαρρήκτες ότι λείπουμε. Αποφεύγουμε να αφήνουμε χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα στο σπίτι μας» πρόσθεσε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Προτιμούμε φωτισμό με χρονοδιακόπτη και όχι 24ωρες το 24ωρο» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. και δήλωσε πως τα σημειώματα έξω από τις επιχειρήσεις αναφορικά με το πόσο διάστημα θα παραμείνουν κλειστές ενημερώνουν τους διαρρήκτες.