Ότι έχει μετανιώσει είπε προσερχόμενος στον Εισαγγελεά Πατρών την Πέμπτη (20/4), ο 63χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του στυγερού εγκλήματος στην Κάτω Αχαΐα που σκότωσε τον γείτονα του με 56 μαχαιριές.

Ο κατηγορούμενος την Πέμπτη (20/4) οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Πατρών φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ δεν απάντησε σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων για το κίνητρο που «όπλισε» το χέρι του.

Ο δράστης ζήτησε και έλαβε προθεσμία ν’ απολογηθεί την Παρασκευή και το δικαστήριο θα του ορίσει δικηγόρο ενώ ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία.

Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής

Σοκ προκαλούμν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η σορός του 63χρονου έφερε συνολικά 56 μαχαιριές.

Ο δράστης της δολοφονίας κατά τις ίδιες πληροφορίες έπληξε το θύμα με μαχαίρι μικρού μεγέθους, το οποίο χρησιμοποιείται σε κτηνοτροφικές εργασίες καταφέρνοντάς του. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε πως ζήτησε από τον 63χρονο να διακόψει τις επαφές με τη γυναίκα του, με τον δεύτερο να αρνείται.

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα στην κοιλιακή – θωρακική χώρα και στα πλευρά.

Η μοιραία συνάντηση

Οι δυο άνδρες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη, συναντήθηκαν τυχαία στην πλατεία στη συνοικία «τσιγγάνικα». Ζήτησε από τον γείτονά του να συζητήσουν το «προσωπικό» ζήτημα που τον απασχολούσε και από κοινού συμφώνησαν να μεταβούν στο χωράφι, προκειμένου να αποφύγουν τα «αδιάκριτα βλέμματα». Εκεί ο κατηγορούμενος ζήτησε για ακόμα μια φορά από τον 63χρονο να διακόψει τη σχέση που είχε με τη σύζυγό του, εισπράττοντας αρνητική απάντηση

Τους ισχυρισμούς περί εξωσυζυγικής σχέσης με το θύμα, κατά πληροφορίες της «Πελοπόννησος», καταρρίπτει η σύζυγος του 63χρονου. Στην κατάθεσή της, στους αστυνομικούς, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως είχε οποιαδήποτε επαφή με τον άνδρα που ο σύζυγός της υποδεικνύει ως εραστή της.

Αυτόπτης μάρτυρας του φονικού ήταν γυναίκα κάτοικος της περιοχής η οποία βρισκόταν στο σπίτι της, όταν άκουσε φωνές, και μόλις βγήκε έξω είδε τον θύτη και το θύμα να έχουν «πιαστεί» στα χέρια και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Ωστόσο δεν είχε αντιληφθεί πως η σκηνή που αντίκρισε ήταν η στιγμή που ο 63χρονος τραυμάτιζε θανάσιμα με πολλαπλές μαχαιριές τον γείτονά του.