Βίντεο – ντοκουμέντο από τη δράση των Κολομβιανών που ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. ως δράστες της κινηματογραφικής διάρρηξης πέντε θυρίδων, στις 8 Ιουλίου 2022, σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σε ένα από τα βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος φαίνονται να κάθονται σε τραπέζι πιθανότατα καφετέριας και να παρακολουθούν το υποκατάστημα της τράπεζας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική ερευνά, είχαν βρεθεί στην περιοχή όπου βρίσκεται η τράπεζα αρκετές φορές για να «σκανάρουν» το χώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα τα σημεία ενδιαφέροντος τους για να έχουν το χρόνο να καταστρώσουν τα σχέδιά τους με ακρίβεια στο κρησφύγετό τους.

Στο βίντεο απεικονίζεται ένας 46χρονος και ένας 42χρονος, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. και κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Η διάρρηξη έγινε στις 8 Ιουλίου 2022 όταν μπήκαν στην τράπεζα φορώντας χειρουργικές μάσκες. Στη συνέχεια, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου και «άνοιξαν» τις 5 θυρίδες , αφαιρώντας «χειρουργικά» χρυσαφικά και κοσμήματα. Στη συνέχεια βγήκαν ένας – ένας από το κατάστημα και ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής.

Την ίδια κιόλας ημέρα αποχώρησαν από τη χώρα ταξιδεύοντας αεροπορικώς σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.