Θύμα της γνωστής τηλεφωνικής απάτης με το «τροχαίο στο οποίο εμπλέκεται συγγενικό πρόσωπο» έπεσε ένας 75χρονος κάτοικος Ηρακλείου Αττικής, με τους δράστες να του αποσπούν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης (8/3), όταν χτύπησε το τηλέφωνο της οικείας του 75χρονου και στην άλλη άκρη του ακουστικού ήταν ένας άνδρας που ανέφερε ότι ήταν γιατρός, ενώ ακούγονταν παράλληλα μία γυναικεία φωνή να ζητάει «βοήθεια μπαμπά».

Έντρομος ο ηλικιωμένος άκουγε τον υποτιθέμενο γιατρό να τον ενημερώνει ότι η κόρη του έχει τραυματιστεί σοβαρά μετά από τροχαίο, είναι σε ιδιωτικό νοσοκομείο και χρειάζονται άμεσα 30.000 ευρώ για να χειρουργηθεί.

Αφού το θύμα πείστηκε ότι κινδυνεύει η ζωή του παιδιού του, σε λίγη ώρα συνεργός του υποτιθέμενου γιατρού βρέθηκε στο σπίτι του 75χρονου προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα, τα οποία παρέδωσε η 71χρονη σύζυγος του.

Όταν το ηλικιωμένο ζευγάρι αντιλήφθηκε την απάτη ήταν πλέον πολύ αργά. Έγινε καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Νέου Ηρακλείου Αττικής που ανέλαβε και την προανάκριση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάποια σύλληψη για το περιστατικό.