Ένας 30χρονος Ρομά, παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας στο Μενίδι, καθώς λίγο μετά της 21:00 το βράδυ της Δευτέρας (13/2) –μαζί με ακόμη τρεις συνεργού τους- εισέβαλαν σε ένα ισόγειο διαμέρισμα της οδού Πελοποννήσου στη Λυκόβρυση και λήστεψαν μία 85χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «ποντικοί» παραβίασαν μπαλκονόπορτα του σπιτιού της ηλικιωμένης, η οποία ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα μαχαίρι που κρατούσε ο 30χρονος. Αφού της άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα, στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε «επιχειρησιακό» όχημα μεγάλης ιπποδύναμης και διέφυγαν προς το Μενίδι. Όταν ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ., αξιοποίησε πληροφορίες για το ασημί Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε στην περιοχή του καταυλισμού της Αγίας Σωτήρας.

Περί τις 02:30 τα ξημερώματα της Τρίτης (14/2) οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκαναν έφοδο και συνέλαβαν τον 30χρονο, ο οποίος δεν προέβαλε αντίσταση. Εντόπισαν δε και το μαχαίρι με το οποίο είχε απειλήσει την 85χρονη γυναίκα κατά τη διάρκεια της ληστείας, ενώ στη συνέχεια τον παρέδωσαν στο Τ.Α. Πεύκης – Λυκόβρυσης για σχηματισμό δικογραφίας.