Με την Ρούλα Πισπιρίγκου να οδηγείται σήμερα σε ειδικά απομονωμένο κελί – γνωστό αλλιώς ως VIP-στις φυλακές Κορυδαλλού, όλο το ενδιαφέρον πέφτει τώρα στα άλλα τρία πλοκάμια της κεντρικής υπόθεσης- τους θανάτους δηλαδή των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου αλλά και της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού, Ευγενίας Κούτρα, η οποία στήριζε οικονομικά την οικογένεια Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη. Τα ερωτήματα και οι σκιές σε αυτή την τελευταία υπόθεση είναι εξίσου πολλά, με κομβικά στοιχεία τόσο την επανεξέταση των αιτιών του θανάτου της αλλά και την οικονομική κατάσταση της γυναίκας που έχασε τη ζωή της πριν από δύο χρόνια στην Πάτρα. Σημειώνεται ότι το επίσημο αίτιο θανάτου της είναι η νεοπλασία και οι οστεολυτικές βλάβες.

Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Ευγενία Κούτρα από την Αμφιλοχία, συνονόματη πρώτη ξαδέλφη της σπιτονοικοκυράς μίλησε στο Newsbeast για τις απαντήσεις που αναζητούν τα ξαδέλφια της. Η ίδια μας είπε τα εξής: «Δεν ξέρουμε τίποτα για τα οικονομικά της, μόνο ότι είχε αυτό το σπίτι στην Πάτρα. Ήταν σπίτι που είχε κληρονομήσει από τους γονείς της. Το έχω επισκεφτεί. Το σπίτι αυτό είχε τρία πατώματα- ισόγειο, πρώτος, δεύτερος. Το είδα ξανά αυτές τις ημέρες στην τηλεόραση.

Εμείς θέλουμε απλώς να μάθουμε όλη την αλήθεια. Και θέλουμε, αν γίνεται, να πάρουμε και τα οστά της και να τα φέρουμε εδώ που είναι και των γονιών της. Είχε παντρευτεί τον άντρα της, δικηγόρο και έμεναν στην Αθήνα. Δούλευε ως καθηγήτρια, φιλόλογος. Είχαμε κάποια τηλέφωνα της, την καλούσαμε, αλλά δεν την βρίσκαμε, δεν απαντούσαν. Απ’ όταν έγινε το μνημόσυνο των γονιών της και μετά, τη δεκαετία του’90, χαθήκαμε. Δεν μας καλούσε και εκείνη, την χάσαμε. Δεν ξέραμε καν ότι στο τέλος είχε πάει να μείνει στην Πάτρα. Από την τηλεόραση το μάθαμε και εμείς.

Ρούλα Πισπιρίγκου

Ήταν πάντως άνθρωπος που δεν ήθελε πολλές σχέσεις. Ήταν και μοναχοκόρη, είχε μεγαλώσει στην Πάτρα, κλειστός άνθρωπος. Ούτε και με τους συγγενείς της μητέρας της κρατούσε επαφές. Από την πλευρά του πατέρα της εμείς είμαστε, τα δέκα πρώτα ξαδέρφια. Κανένας από εμάς του δέκα δεν είχε επαφές, αλλά δεν ήμασταν μαλωμένοι. Για όλα αυτά που ακούμε κι διαβάζουμε για τις σχέσεις της με αυτό το ζευγάρι, δεν ξέρουμε τι να πιστέψουμε. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ένοχους αφού δεν ξέρουμε. Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια, αλλά όλοι θέλουν να μάθουν την αλήθεια, όχι μόνο εμείς. Αυτή ήξερε που είμαστε και που είναι και τα μνήματα των γονιών της αλλά δεν ερχόταν εδώ. Την αγαπούσαμε, την ψάχναμε εγώ έχω και την ίδια ηλικία με εκείνη, τώρα θα ήταν στα 70-71. Για το σπίτι της πάντως που ακούμε ότι προοριζόταν για το ζευγάρι, αν είναι χρεωμένο κιόλας, και δεν το δικαιούνται οι συγγενείς, καλύτερα να πάει στο Δημόσιο παρά σε αυτούς. Δεν ξέρουμε αν είναι υποθηκευμένο, δεν ξέρουμε τίποτα. Μακάρι επίσης να αποδειχτεί ότι δεν της έκανε κανείς κακό, ότι πήγε από φυσικά αίτια. Τι να πιστέψει κανείς από όλα όσα ακούγονται; Σαν μυθιστόρημα είναι όλα αυτά».

Έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία της σπιτονοικοκυράς

Να σημειωθεί εδώ πως σύμφωνα με όσα είπε ο ιδιωτικός ντεντέκτιβ Σωκράτης Στρατής, ο οποίος πραγματοποιεί στην Πάτρα την δική του έρευνα για λογαριασμό των 10 συγγενών της θανούσας στην Αμφιλοχία, πρέπει να ψαχτούν εξονυχιστικά τα περιουσιακά στοιχεία της μακαρίτισσας. Όπως μας είπε ο ίδιος: «Αν αυτά ήταν πολλά όπως φαίνεται, την προσέγγισαν όσοι την προσέγγισαν με βάση αυτό το κριτήριο; Είχε χρέη η συγχωρεμένη; Τα σπίτια της ήταν υποθηκευμένα; {…} Πρέπει να δούμε αν υπάρχει διαθήκη. Η Ευγενία πληρούσε όλα τα κριτήρια για να κάνει μια διαθήκη δεδομένου ότι δεν είχε και άμεση, καθημερινή επαφή με τους συγγενείς της. Θα ήταν κάτι το λογικό να κάνει».

Στρατής Σωκράτης

Μιλώντας εκ νέου στο Newsbeast σήμερα ο κος Στρατής σημείωσε και τα εξής: «Θέλουμε να ασχοληθούμε με αυτά που ακούγονται-ότι υπήρχαν περιουσιακά στοιχεία και πολλά λεφτά αλλά χαθήκαν, ότι υπήρχαν διαθήκες… Τα αίτια του θανάτου της φαίνεται να είναι παθολογικά και για την ώρα δεν διαφαίνεται εγκληματική ενέργεια. Παρ’ όλα αυτά, είναι και σε αυτή την περίπτωση απαραίτητο να εξεταστεί ο ιατρικός φάκελος της από το νοσοκομείο για να μάθουμε ακριβώς τι της συνέβη. Ο φάκελος έχει ζητηθεί από τις εισαγγελικές αρχές».

Ρούλα Πισπιρίγκου

«Η Ευγενία ήταν εύκολος στόχος»

Ενδιαφέροντα είναι όσα σημειώνει και ο πρώην Διευθυντής Ασφάλειας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας ο οποίος μας μίλησε για μια μοναχική γυναίκα για την οποία οι συγγενείς της γνώριζαν ελάχιστα πράγματα, γι’ αυτό άλλωστε και όπως λένε οι ίδιοι, πληροφορήθηκαν ακόμα και τον θάνατο της από τις ειδήσεις. Περιγράφοντας το προφίλ αυτής της γυναίκας βάσει των πληροφοριών που έχει ο ίδιος, ο κος Ρουγκάλας είπε στο Newsbeast τα εξής: «Η γυναίκα φέρεται να είχε παραχωρήσει το σπίτι στο ζευγάρι, με αντάλλαγμα να την προσέχουν επειδή έπασχε από κινητικά προβλήματα και δεν είχε οικογένεια εκεί κοντά της. Η Ευγενία ήταν εύκολος στόχος, ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι καθηλωμένη, στο σπίτι της. Δεν είχε παρτίδες σχεδόν με κανέναν, ούτε με την γειτονιά, ούτε με συγγενείς της. Για τη διαχείριση των οικονομικών της είχε κάνει πληρεξούσιο στον Μάνο, το λέει άλλωστε και ο ίδιος. Η οικονομική της κατάσταση φαίνεται να είναι ένα θέμα που χρήζει μεγάλης διερεύνησης. Είχε χρέη η μακαρίτισσα όπως ακούγεται; Είχε πάρει δάνεια και αν ναι, γιατί; Είχε πουλήσει σπίτια; Θα τα δείξει όλα η έρευνα που θα γίνει».

Δασκαλάκης και Πισπιρίγκου

Κατά τον κο Ρουγκάλα στη συγκεκριμένη υπόθεση της σπιτονοικοκυράς πιο ύποπτος απ’ όλους, αν υπάρχουν θέματα, ο ίδιος θεωρεί ότι είναι ο Μάνος Δασκαλάκης. Όπως αναρωτιέται ο ίδιος: «Πως έφτιαξε ο Μάνος ως οδηγός delivery ολόκληρο studio ηχογράφησης στον πρώτο όροφο του οικήματος; Θα έχει πάντως και η Ρούλα μερίδιο ευθύνης».

Ένα ζευγάρι με πολλά μυστικά

Ο κος Ρουγκάλας θεωρεί επίσης πως Πισπιρίγκου και Δασκαλάκης είναι ένα ζευγάρι με πολλά μυστικά και πως εκατέρωθεν οι δύο πλευρές γνωρίζουν πράγματα ο ένας για τον άλλο που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα. Όπως σημειώνει ο ίδιος: «Τα μηνύματα που του έστειλε η Ρούλα μέσα από την ΓΑΔΑ κάτι λένε. Η ίδια είπε κάποια στιγμή ότι ο Μάνος φοβάται μην πάει φυλακή ο ίδιος και ο πατέρας του. Ήταν σαν να του λέει- ‘έχω και εγώ κάτι για εσένα, δεν θα πέσω μόνη μου, θα πέσουμε μαζί’. Αυτοί οι δύο άνθρωποι κρύβουν πολλά μυστικά.

Χρήστος Ρουγκάλας

Η αίσθηση μου είναι πάντως ότι για την Ίριδα ο Μάνος σίγουρα δεν γνώριζε αλλά για την Τζωρτζίνα μου φαίνεται δύσκολο να μην είχε καταλάβει ότι κάτι πια γινόταν. Έχουν φύγει τα δύο παιδιά σου και εσύ συνεχίζεις να μην υποψιάζεσαι τίποτα; Συνεχίζεις να έχεις άγνοια; Νομίζω ότι ο Μάνος θα κληθεί πολύ σύντομα για κατάθεση. Θα βρεθούν στοιχεία δηλαδή για τα οποία θα πρέπει να δώσει κατεπειγόντως εξηγήσεις».