Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τα περιουσιακά στοιχεία του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς φαίνεται ότι δεν αφήνει σχεδόν τίποτα σε αρκετούς στενούς συγγενείς και συνεργάτες. Ο ΑΝΤ1 παρουσίασε νέα ντοκουμέντο από την πρώτη διαθήκη και φαίνεται πως ο πρώην υπουργός αποκληρώνει τα μεγαλύτερα παιδιά του.

Στο χειρόγραφο κείμενο, αλλά και στο ηχητικό που το συνοδεύει, ορίζει ως αποκλειστικούς κληρονόμους τον μικρότερο γιό και την σύζυγο του, ενώ συντάχθηκε στις 6 Ιουνίου του 2019.

«Αλληλογραφίες, αντίγραφα, αποφάσεις, επίσημα χαρτιά. Γενικότερα, το πολιτικό αρχείο που έχω στήσει…», ακούγεται να αναφέρει μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρει το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ένα κινητό ηχογραφεί όσα προσπαθεί να σημειώσει, γιατί η μυοπάθεια στα άνω άκρα που τον ταλαιπωρεί, κάνει το χέρι του να τρέμει. Σε δύο σελίδες με τίτλο «Η διαθήκη μου», ορίζει ποιοι είναι οι βασικοί του κληρονόμοι και ποιους από την οικογένεια του αποκληρώνει.

Άκης Τσοχατζόπουλος: η χειρόγραφη διαθήκη του

«Θρίλερ» με το ιστορικό και πολιτικό αρχείο

Ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, παραχώρησε δηλώσεις στον ΑΝΤ1 και σημείωσε πως «ο εκλιπών έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα υγείας. Τον έχει αναγκάσει πρώτα να καταγράφει τις σκέψεις του και να τις ηχογραφεί και ακολούθως να τις αποτυπώνει στο χαρτί».

Μάλιστα, σημείωσε ότι το αρχείο δεν δεσμεύεται, οπότε μπόρεσε να ορίσει ως δικαιούχους την τελευταία σύζυγο του και τον γιο τους.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε το εξής:

«Τα περιουσιακά στοιχεία με την στενή έννοια του όρου είναι δεσμευμένα και δημευμένα από το ελληνικό δημόσιο. Το αρχείο του όμως, ως αρχείο, δεν δεσμεύεται. Αποκλείει λοιπόν, τα δύο του παιδιά από τον προηγούμενο γάμο και στην επόμενη διαθήκη, εξηγεί συγκεκριμένους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και τους καταμαρτυρά».

Άκης Τσοχατζόπουλος: η χειρόγραφη διαθήκη του

«Ορίζω ως κληρονόμο στο σύνολο της περιουσίας μου τον γιό μου Απόστολο – Εμμανουήλ Τσοχατζόπουλο σε ποσοστό 70% και την σύζυγο μου Βασιλική Τσοχατζοπούλου σε ποσοστό 30%», αναφέρει ο πρώην υπουργός.

Επίσης, τονίζει ότι «το αρχείο αυτό είναι μοναδικό, αφορά πάνω από μια δεκαετία κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ και κληρονόμος είναι ο γιός μου και η γυναίκα μου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η δεύτερη διαθήκη που αναμένεται να δημοσιευτεί σε λίγες μέρες, θα εξηγεί γιατί αποκλήρωσε τα παιδιά και τους στενούς συνεργάτες του, ενώ η τρίτη διαθήκη αναμένεται καταλυτική, καθώς αφορά σε στοιχεία που ο ίδιος ο πρώην υπουργός είχε ανακαλύψει μετά την αποφυλάκιση του και εικάζεται ότι θα έχει στοιχεία για τις δύο θυρίδες που βρέθηκαν σε τράπεζα του εξωτερικού.