Από πνιγμό και όχι παθολογικά αίτια «έσβησε» τελικά η γιαγιά που έζησε τον εφιάλτη στα χέρια ληστών το πρωί της Τετάρτης, στο Αλιβέρι. Σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή, οι αδίστακτοι ληστές στραγγάλισαν την άτυχη ηλικιωμένη, μπροστά στα μάτια του συζύγου της, ο οποίος την έβλεπε να σβήνει χωρίς να μπορεί να τη βοηθήσει.

Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του ζευγαριού από ανασφάλιστο παράθυρο. Έδεσαν και φίμωσαν τον παππού, στραγγάλισαν τη γιαγιά, ερεύνησαν τους χώρους και στη συνέχεια διέφυγαν αφήνοντας αβοήθητους τους ηλικιωμένους.

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι, μετά από τηλεφώνημα γείτονα, βρήκαν τον παππού δεμένο και φιμωμένο και την ηλικιωμένη νεκρή, πεσμένη ανάσκελα. Το γεγονός πως δεν έφερε κακώσεις, οδήγησε αρχικά στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός της επήλθε από παθολογικά αίτια, πιθανότατα από ανακοπή. Ωστόσο, το πόρισμα του ιατροδικαστή έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση.

Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο και δεν είναι σε θέση να καταθέσει τα όσα έζησε το πρωί της Τετάρτης, ώστε να βοηθήσει στις έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών.