Σε «σύστημα» με λεπτομερή οργάνωση και διακριτούς ρόλους για κάθε μέλος φαίνεται ότι είχε ανάγει τις διαρρήξεις διαμερισμάτων στα Τρίκαλα πολυμελής σπείρα αλλοδαπών, υπηκόων Γεωργίας.

Η ομάδα κατάφερε να πραγματοποιήσει τουλάχιστον 26 κλοπές και διαρρήξεις από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τις 13 Μαρτίου, οπότε τρία από τα μέλη της έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας. Η λεία των κλοπιμαίων της, κυρίως χρημάτων και χρυσαφικών, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει σε αξία τα 35.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 8 ταυτοποιημένων μελών της οργάνωσης, ανδρών και γυναικών, ηλικίας 26 έως 39 ετών, καθώς και σε βάρος αγνώστου μέχρι στιγμής αριθμού συνεργών τους. Η ύπαρξη της σπείρας έγινε γνωστή, όταν τρία από τα μέλη της συνελήφθησαν προχθές στην πόλη των Τρικάλων για κλοπή και απόπειρα κλοπής από δύο διαμερίσματα πολυκατοικίας.

Η δράση τής σπείρας χαρακτηριζόταν από πλήρη οργάνωση ως προς τον τρόπο με τον οποίο διαπράττονταν οι κλοπές και οι διαρρήξεις. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με σύνθεση τουλάχιστον τριών ατόμων, δρούσαν συνήθως τις πρωινές ώρες.

Επέλεγαν οικίες που βρίσκονταν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και εισέρχονταν σ’ αυτές είτε σπάζοντας τις κλειδαριές είτε με αντικλείδια, χωρίς να αφήνουν ίχνη. Στις οικίες εισέρχονταν τα δύο από τα τρία άτομα κι αφού διαπίστωναν ότι οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές λείπουν, ερευνούσαν τους χώρους κι αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και χρυσαφικά και -λιγότερο συχνά- φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Το τρίτο άτομο είχε συνήθως καθοδηγητικό ρόλο παραμένοντας στο όχημα διαφυγής, το οποίο στάθμευε κοντά στις οικίες, τόσο για την κατόπτευση του χώρου όσο και για την έγκαιρη ειδοποίηση των συνεργών σε περίπτωση εισόδου ατόμων στην πολυκατοικία ή ενδεχόμενης διέλευσης αστυνομικών δυνάμεων. Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών, αλλά και να εξακριβωθεί η ταυτότητα των αγνώστων συνεργών τους.