Ραντεβού οικονομικής διαπραγμάτευσης με… εκπρόσωπο ένστολου «αδύναμου κρίκου» είχε ο Παναγιώτης Βλαστός, οργανώνοντας την απόδρασή του από τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπως αποκαλύπτουν υψηλόβαθμοι δικαστικοί λειτουργοί.

Από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2014, χρόνο που κρατούνταν στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, επεξεργαζόταν το ευφάνταστο σχέδιο φυγής του μέσα από αστυνομικό κτίριο με… ένστολη υποβοήθηση.

Σ’ αυτό το σχέδιο, όπως υποστηρίζουν δικαστικές πηγές, είχε ενεργή εμπλοκή η 35χρονη συγκατηγορούμενη του δικηγόρος. Ο Βλαστός επιχειρούσε να εντοπίσει αστυνομικούς – κλειδιά- των κρατητηρίων με οικονομικές αδυναμίες, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τον εντόπισε και είχε αρχίσει στενό μαρκάρισμα προκειμένου να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις του και να τον βοηθήσει να διαφύγει από το αστυνομικό μέγαρο. Μάλιστα του προσέφερε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εξασφαλίσει τη βοήθειά του. Οι Αξιωματικοί της Ασφάλειας, αν και αρχικά είχαν διαπιστώσει την άρνηση του συναδέλφου τους, στην πορεία των ερευνών εντόπισαν μία τουλάχιστον ύποπτη συνάντηση πολύ κοντινού του προσώπου με την 35χρονη κατηγορούμενη δικηγόρο, στο γραφείο της