Για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από ασθενή στο νοσοκομείο Κοζάνης μίλησε το πρωί της Πέμπτης η γιατρός Σολές Γκουγουίν.

«Ο κύριος ουσιαστικά εξέφρασε την επιθυμία του να γίνω σαπούνι και τελοσπάντων να έχω επαφή με τον Χίτλερ. Γύρισε προς το μέρος μου και μου είπε αυτό που σου χρειάζεται είναι Χίτλερ και σαπούνι ουσιαστικά», σημείωσε, μιλώντας στο Mega.

«Ήμουν στα επείγοντα, είχα εφημερία και ήρθε τις πρώτες πρωινές ώρες και μας παραπονέθηκε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ότι είχε δύσπνοια. Πήγα να τον βοηθήσω, του είπα να περάσει μέσα γρήγορα. Εκείνη τη στιγμή είχαμε μια άλλη ασθενή μέσα, της είπαμε να βγει, εφόσον το άλλο περιστατικό ήταν πιο επείγον, μπήκε γρήγορα μέσα, όταν μπήκε όμως αργοπορούσε. Δεν περπατούσε γρήγορα και είπε και εγώ και η νοσηλεύτρια περπατήστε γρήγορα ξαπλώστε ώστε να σας βρούμε φλέβα. Αν καθυστερούσαμε θα μπορούσε να μας μείνει», ξεκίνησε να λέει.

Και συνέχισε περιγράφοντας το τι συνέβη: «Τον ενόχλησε αυτό, άρχισε να φωνάζει και γιατί βιάζεται και τι είναι αυτά. Του είπαμε δεν γίνεται να μην βιαζόμαστε, μπορεί να πάθεις κάτι. Ήρθε και η σύζυγός του μέσα, παραπονέθηκε και εκείνη ότι βιαζόμαστε υπερβολικά και εφόσον είχε ξαπλώσει, καταφέραμε να τον ξαπλώσουμε, να του περάσουμε και την ενβλεφική γραμμή και να του χορηγούμε το φάρμακο, εκείνη τη στιγμή που έπεφτε δηλαδή το φάρμακο, γύρισε προς το μέρος μου και μου είπε αυτό το πράγμα. Εκείνη τη στιγμή φώναξα την αστυνομία».

Κατέληξε λέγοντας ότι θεωρεί τον άνθρωπο που της επιτέθηκε επικίνδυνο. «Εξέφρασε την επιθυμία να ζητήσει συγνώμη, βέβαια είχαν περάσει κάποια στάδια άρνησης, έλεγε ότι δεν το είπε, μετά είπε ότι δεν το είπε για μένα, μετά το παραδέχθηκε, αλλά εγώ επέλεξα να μην τον πλησιάσω τον άνθρωπο αυτό διότι θεωρώ ότι είναι και επικίνδυνος», τόνισε χαρακτηριστικά.