Στραγγαλισμός φαίνεται ότι ήταν τελικά η αιτία θανάτου του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα του Σαββάτου στο σπίτι του στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του συγγραφέα, διαπίστωσαν ότι το θύμα έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στην κοιλιά.

Ο δολοφόνος φέρεται να χτύπησε αρχικά τον άτυχο συγγραφέα με γυμνά χέρια και στη συνέχεια να τον στραγγάλισε.

Οι τελευταίες πάντως στιγμές της ζωής του δεν προμήνυαν τίποτα από ότι θα επακολουθούσε. Το χρονικό του θανάτου το βράδυ της Παρασκευής έχει ως εξής:

Στις 22:20, το βράδυ της Παρασκευής, ο Μένης Κουμανταρέας έτρωγε με τον φίλο του Θάνο Φωσκαρίνη στον πεζόδρομο της Κυψέλης. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του συνεργάτη του, έμειναν στο εστιατόριο έως τις 22.20.

Λίγη ώρα μετά στις 22.50, ο Κουμανταρέας ενημέρωσε τον Θ. Φωσκαρίνη ότι είχε μια συνάντηση στις 23.15 και τού ζήτησε να του κάνει παρέα μέχρι τότε. Στο μεταξύ, ο ίδιος έπρεπε να “πεταχτεί” στο σπίτι του στην οδό Ζακύνθου, προκειμένου να πάρει ένα χαπάκι που είχε ξεχάσει.

Στις 22.50 ο φίλος του που τον περίμενε σε καφέ της περιοχής, ανησύχησε για την καθυστέρηση του Μ. Κουμανταρέα. Τηλεφώνησε σε σταθερό και κινητό, αλλά δεν έλαβε απάντηση. Το διαμέρισμα είχε φως, αλλά μέσα δεν ακουγόταν θόρυβος.

Στις 00.50, ο φίλος του αποφασίζει να ζητήσει αντικλείδι του σπιτιού από τα ανίψια του συγγραφέα. Περίπου δύο ώρες μετά, ο Θ. Φωσκαρίνης επιστρέφει στο διαμέρισμα της οδού Ζακύνθου με το αντικλείδι. Όταν μπήκε μέσα, διαπίστωσε ότι ο Μένης Κουμανταρέας ήταν νεκρός και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία.