Σε 300 μέλη παλιών συμμοριών, που προχωρούσαν σε ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια και έχουν αποφυλακιστεί την περίοδο 2019-2021 -εκμεταλλευόμενα προγενέστερους ευνοϊκούς νόμους- στρέφεται η ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της εν ψυχρώ δολοφονίας της 20χρονης σε μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ορισμένοι εξ αυτών συμμετείχαν σε σπείρες που είχαν προχωρήσει σε βιαιότητες εναντίον των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων κακοποιήσεων γυναικών.

Στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη επισημαίνουν, ωστόσο, ότι ο τρόπος δράσης των κακοποιών ήταν πρωτοφανής, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί παρόμοιες βίαιες ληστρικές επιθέσεις σε Παλλήνη, Αγία Παρασκευή και αλλού.

Η πρωτοφανής εγκληματική ενέργεια προκάλεσε οδυνηρή έκπληξη ακόμη και στους έμπειρους αστυνομικούς, οι οποίοι εκφράζουν φόβους ότι ίσως αποτελέσει την αρχή ενός νέου κύκλου ακραίων επιθέσεων. Παράλληλα, ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δώσει εντολή για εντατικούς διασυνοριακούς ελέγχους, ώστε να αποσοβηθεί το ενδεχόμενο φυγής των δραστών στο εξωτερικό. Εξετάζει ακόμη ενδελεχώς εάν η επίθεση σχετίζεται με πρόσφατη αγορά οικοπέδου 100.000 ευρώ από το ζευγάρι και εργασίες που θα άρχιζαν σε αυτό. Ήδη μάλιστα ερευνώνται άτομα που εργάζονταν στην εν λόγω κατοικία.

Ήδη εξετάζεται λίστα σεσημασμένων ανάμεσά τους μέλη τριών συμμοριών αλλοδαπών (κυρίως από το ανατολικό μπλοκ) που σιδέρωναν τα θύματά τους, άλλοι που έμπαιναν στα σπίτια με καλάσνικοφ και άλλοι που κακοποιούσαν τα θύματα.