Το κουβάρι του δυστυχήματος με ταχύπλοο που στοίχισε τη ζωή σε μία 60χρονη από τη Βρετανία στην παραλία Αυλάκι της Κέρκυρας προσπαθούν να λύσουν οι Αρχές συνεχίζοντας τις έρευνές τους για τον εντοπισμό του χειριστή του σκάφους.

Όπως αναφέρει σε σχετικό του ρεπορτάζ το corfutvnews.gr φως στην υπόθεση που ερευνά από την πρώτη στιγμή το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας έχουν ρίξει οι μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες.

Ειδικότερα το ανακριτικό τμήμα του Λιμεναρχείου έχει συλλέξει πληροφορίες από πολλούς ανθρώπους ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η μαρτυρία καθαρίστριας που εκείνη την ώρα εργαζόταν σε βίλα και είδε από ψηλά όλο το περιστατικό. Χαρακτηριστικό μάλιστα της μαρτυρίας της, όπως μεταδίδει το τοπικό Μέσο, είναι ότι σοκαρισμένη ανέφερε στους άντρες του λιμενικού ότι η θάλασσα κοκκίνισε σε δευτερόλεπτα.

Άλλες μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες που δημοσιεύουν τα Βρετανικά ΜΜΕ και επικαλείται το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνουν ότι είδαν την κολυμβήτρια να κουνάει τα χέρια της επί αρκετά λεπτά σαν να ζητούσε βοήθεια, με τον ιατροδικαστή Ιωάννη Αϊβατίδη, να αναφέρει ότι «δεν αποκλείεται» να προσπαθούσε να προειδοποιήσει τον χειριστή του ταχύπλοου ενώ εκείνος έφτανε όλο και πιο κοντά της.

Η έρευνα στα δύο σκάφη

Την ίδια στιγμή η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας διεξάγει εξονυχιστική έρευνα σε δύο σκάφη που βρίσκονταν την ώρα του μοιραίου συμβάντος στη θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο σκάφη περίπου 7 μέτρων εκείνη την ώρα βρισκόταν στην περιοχή. Το ένα ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής που το νοικιάζει αν και εκείνη την ημέρα δεν το έχει δώσει σε κανέναν πελάτη. Το δεύτερο ανήκει σε ιδιώτη.

Με δεδομένο ότι τα δύο σκάφη είναι αρκετά ίδια δεν βοήθησε αρκετά η μαρτυρία της καθαρίστριας και γι’ αυτό χτες στο σημείο βρέθηκε ο Ιατροδικαστής κ. Αϊβατίδης με στόχο να ελέγξει κάθε λεπτομέρεια με βάση τα χτυπήματα της άτυχης γυναίκας.

Μέχρι τώρα κανείς από τους προσαχθέντες, που αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή του στο μοιραίο συμβάν για την άτυχη Βρετανίδα.