Στις 13 Οκτωβρίου ορίστηκε η δικάσιμος για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της Suzanne Eaton στα Χανιά τον Ιούλιο του 2019.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Η δίκη θα διεξαχθεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου με έναν 28χρονο Χανιώτη να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό.

Όπως όλα δείχνουν η άτυχη βιολόγος είχε έναν μαρτυρικό θάνατο, αφού σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης, Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο θάνατος της Suzanne Eaton ήταν ασφυκτικός, καθώς ο δράστης της έκλεισε το στόμα και τη μύτη.

Η άτυχη γυναίκα πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή, προσπαθώντας παράλληλα να αποσπάσει βιολογικό υλικό του ή των δραστών, που κατά πάσα πιθανότητα βρέθηκε στα νύχια της.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η 60χρονη δεν δολοφονήθηκε στο τούνελ που βρέθηκε.

Ο 28χρονος φέρεται να έχει ομολογήσει προφορικά ότι είναι αυτός ο οποίος σκότωσε και στη συνέχεια εγκατέλειψε στη σπηλιά τη σορό της άτυχης βιολόγου, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος. Παραδέχθηκε ότι είναι ηδονοβλεψίας και ότι όταν είδε την άτυχη γυναίκα ηδονίστηκε, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την εκτίμηση των αστυνομικών ότι το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης ήταν σεξουαλικό.