Στο εδώλιο θα καθίσει και πάλι σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος αυτή τη φορά για την υπόθεση της ανακριβούς δηλωσης πόθεν έσχες.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για την υπόθεση των εξοπλιστικών , θα επιχειρήσει να ανατρέψει την 8ετη κάθειρξη που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Ο Ακης Τςοχατζοπουλος, πρωτόδικα, καταδικαςτηκε κατά πλειοψηφία σε κάθειρξη 8 ετών, χωρίς αναστολή, χρηματική ποινή 525.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τέσσερα χρόνια.

Οι δικαστές, μάλιστα, αποφάσισαν και τη δέσμευση του νεοκλασικού στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου το οποίο, ο πρώην υπουργός, δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του. Αν η πρωτόδικη απόφαση επικυρωθεί και από το Πενταμελές Εφετείο, τότε το ακίνητο θα περάσει στο δημόσιο.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πάντως, στην απολογία του είχε επικαλεστεί άγνοια νομού ενώ ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να ισχυρίζεται πως το σπίτι χρησιμοποιήθηκε για επικοινωνιακούς λόγους. Ο πρώην υπουργός λέει πως δεν είχε πρόθεση να κρύψει την αγορά του σπιτιού το οποίο είχε δηλώσει στη φορολογική του δήλωση. «Υπήρχε γραμμή άνωθεν» είχε πει στο δικαστήριο.