Αλλοδαπό, ο οποίος γνώριζε καλά το θύμα, αναζητούσε από χθες και μέχρι αργά το βράδυ η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ως δράστη της άγριας δολοφονίας του 54χρονου Αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου στη Χώρα. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε άτομα που ο άτυχος Αρχιμανδρίτης γνώριζε και θα επέτρεπε να μπουν οποιαδήποτε ώρα στο σπίτι του, καθώς δεν υπήρξε καμία παραβίαση, ωστόσο όλοι οι χώροι βρέθηκαν από τους αστυνομικούς άνω – κάτω.

Ο δολοφόνος (αν και από την Αστυνομία δεν αποκλείεται η συμμετοχή και δεύτερου ατόμου, καθώς υπάρχουν σχετικές μαρτυρίες) τραυμάτισε με οικιακό σκεύος (τηγάνι ή κατσαρόλα) τον 54χρονο Αρχιμανδρίτη στο κεφάλι και όταν αυτός έπεσε αναίσθητος και γυμνός στο πάτωμα, τον στραγγάλισε με ένα πουκάμισο.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr , ακόμα κι αν το κίνητρο του δολοφόνου ήταν η ληστεία, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας είναι βέβαιοι ότι ο δράστης δεν επέλεξε το θύμα τυχαία, αλλά διότι είχε προσωπική σχέση μαζί του.

Πάντως, ακόμα και χθες όλοι οι χώροι του σπιτιού του ερευνήθηκαν εξονυχιστικά από άνδρες της Ασφάλειας και δεν ήταν λίγα τα στοιχεία που κατάφεραν να συλλέξουν τόσο για τη ζωή του αρχιμανδρίτη όσο και για τις συνθήκες του εγκλήματος και το δράστη.

Από την πρώτη στιγμή στο κλιμάκιο των αστυνομικών που ερευνά την υπόθεση υπήρξε αισιοδοξία και εκτιμάται ότι από ώρα σε ώρα θα συλλάβουν το δράστη.

Οι πιστοί το πρωί της Κυριακής στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου ανησύχησαν όταν η ώρα περνούσε και ο αρχιμανδρίτης δεν εμφανιζόταν για να ξεκινήσει τη λειτουργία. Έτσι, αποφάσισαν να τον αναζητήσουν στο σπίτι του. Φτάνοντας το αποτρόπαιο θέαμα σόκαρε. Ο 54χρονος, ολόγυμνος, ήταν πεσμένος σε ύπτια θέση στο πάτωμα και γύρω του υπήρχαν αίματα. Το κεφάλι του ήταν σοβαρά χτυπημένο και στο λαιμό του ήταν σφικτά δεμένο ένα πουκάμισο.