Σε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της χώρας, ενώ γίνονται εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος από χθες έχει αποδράσει εκμεταλλευόμενος άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, συγκεκριμένα, ο Χριστόδουλος Ξηρός έλαβε από τις φυλακές την όγδοη κατά σειρά άδεια εννέα ημερών, από την 1/1/2014. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση οι άδειες χορηγούνταν με τον όρο να παρουσιάζεται κάθε μέρα στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Εκεί είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής, γιατί εκεί βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία σε όλες της άδειες μέχρι τώρα, ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν τυπικότατος και επέστρεφε πάντα στις φυλακές, ενώ το ίδιο έκανε και με την τελευταία άδεια μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου.

Χθες, όμως, δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας, ως όφειλε και αυτό σήμανε την κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, με την κατηγορία της παραβίασης άδειας κρατουμένου.