Σε φυλάκιση 7 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ξάνθης  29χρονος που συμμετείχε στην επίθεση ακροδεξιών εναντίον μελών του αντιρατσιστικού κινήματος το Σεπτέμβριο του 2012.

Σύμφωνα με το xanthipress.gr, η δίκη σε δεύτερο βαθμό έγινε το πρωί της Τρίτης κάτω από διακριτικά μέτρα ασφαλείας στην Ξάνθη για το περιστατικό που είχε συμβεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 όταν ομάδα ακροδεξιών, ανάμεσά τους και ο κατηγορούμενος, είχαν χτυπήσει με γροθιές και κλωτσιές τον εκπαιδευτικό Μηλιατζίμ Τζεμαλή, μέλος της «Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», ο οποίος κολλούσε αφίσες μαζί με δύο συντρόφους του, για εκδήλωση ενάντια στο ρατσισμό. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για απλή συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη και οπλοκατοχή ενώ ο φυσικός αυτουργός της πράξης και οι υπόλοιποι συνεργοί παρέμειναν άγνωστοι.

Άλλαξε η εκδοχή που παρουσίασε η υπεράσπιση

Η πλευρά της υπεράσπισης άλλαξε την εκδοχή που είχε παρουσιαστεί στην πρώτη δίκη και τόσο ο μάρτυρας υπεράσπισης Ι.Κηπουρός, όσο και ο κατηγορούμενος Κ.Τ. ισχυρίστηκαν ότι την ώρα της επίθεσης ήταν κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής (από όπου προηγουμένως είχαν περάσει οι τρεις αριστεροί που δέχθηκαν την επίθεση) και ειδοποιήθηκαν για να πάνε στην περιοχή του ΚΤΕΛ Ξάνθης όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, σε αντίθεση με την πρώτη δίκη όταν είχε υποστηριχθεί ότι τυχαία είχε περάσει από το σημείο ο κατηγορούμενος.

Ενοχή πρότεινε η Εισαγγελέας Αικ. Μάτση

Στην κατάθεσή τους, ο πολιτικών ενάγων Μιλιατζήμ Τζεμαλή και η μάρτυρας Μαρία Μέγα , ανέφεραν ότι το θύμα δέχθηκε επίθεση με δύο γροθιές και εν συνεχεία με κλωτσιές στο κεφάλι ενώ είχε πέσει στο έδαφος καθώς και ότι οι συνεργοί κρατούσαν ξύλινα στειλάρια. Η εισαγγελέας της έδρας Αικατερίνη Μάτση ζήτησε την ενοχή του 29χρονου με βάση το κατηγορητήριο, θεωρώντας ότι δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο για απουσία του κατηγορούμενου από το επεισόδιο ενώ σημείωσε ότι αποδείχτηκε η πλήρης ψυχική συνδρομή στο δράστη του ξυλοδαρμού, γεγονός που στοιχειοθετεί το αδίκημα της απλής συνέργειας.

Από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής ο Κώστας Γούναρης σημείωσε ότι υπήρξε φυσική και ψυχική συνδρομή του κατηγορούμενου στην επίθεση που δέχτηκε το θύμα, ενώ ανέφερε ότι η εκδοχή που παρουσιάστηκε καταρρίπτεται από το γεγονός ότι το επεισόδιο διήρκεσε μερικά δευτερόλεπτα και δεν είναι δυνατόν να ειδοποιήθηκαν οι χρυσαυγίτες για να μεταβούν στο σημείο και να το πρόλαβαν σε εξέλιξη.