Επιχείρηση με στόχο την απομάκρυνση των δικύκλων που σταθμεύουν σε πεζόδρομους αλλά και να μπει «φρένο» στη διέλευσή τους από αυτούς πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, άνδρες της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Η νέα αυτή επιχείρηση είχε στόχο την ενημέρωση των οδηγών των δικύκλων, ώστε να μην περνάνε από την πεζοδρομημένη πλατεία.

Παράλληλα βεβαιώθηκαν και κλήσεις σε μηχανές οι οποίες ήταν σταθμευμένες επάνω στο πεζοδρόμιο.

Το «παρών» στη σημερινή επιχείρηση έδωσε, όπως και στη Δωδεκανήσου, ο Θωμάς Γέρμανος, ταξίαρχος και διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος δήλωσε:

«Από τώρα και στο εξής θα μας βλέπετε πολύ συχνά μπροστά σας, πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε αυτή την ασυδοσία που υπάρχει, είτε σε παρκαρισμένα δίκυκλα πάνω σε πεζοδρόμια είτε στην απρόσκοπτη διέλευσή τους από πεζόδρομους και τις πλατείες. Το πράγμα έχει ξεφύγει, η διέλευση από τα πλακόστρωτα είναι πολύ επικίνδυνη και για τους πεζούς, για παρασύρσεις και ατυχήματα. Η αγανάκτηση των πολιτών έχει φτάσει σε μέγιστο σημείο, μας σταματούν στο δρόμο και μας λένε “βάλτε τέλος σε αυτή την κατάσταση, είστε υποχρεωμένοι να βάλετε τέλος σε αυτή την κατάσταση”. Είμαστε δεσμευμένοι σε αυτή την λαϊκή επιταγή και παράκληση. Θα κουραστείτε να μας βλέπετε. Το κέντρο είναι αυτό που πονάει, είναι η εικόνα που δίνουμε και στους επισκέπτες.

Στην επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Τροχαίας ήταν και ο Δημήτριος Δαγκλής, Δημοτικός σύμβουλος με αρμοδιότητα την Δημοτική Αστυνομία, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Σε συνέχεια των όσων έχουμε δεσμευτεί έναντι του κόσμου, τόσο ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος έδωσε ρητή εντολή για ευταξία στην πόλη, σε συνεννόηση και συνεργασία με τη Τροχαία Θεσσαλονίκης. Μετά τη Δωδεκανήσου, ήρθαμε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, για τα δίκυκλα αυτή τη φορά, για να αποδώσουμε τις πλατείες στους πεζούς. Να γνωρίζετε ότι οι δράσεις είναι στοχευμένες, γίνονται πάντα σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και την Τροχαία και θα φέρουμε σύντομα τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για τα δίκυκλα, ο κ. Δαγκλής σημείωσε:

«Γίνεται μια καταγραφή των νόμιμων θέσεων για τα δίκυκλα να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, να δούμε αν μπορούμε να τα αυξήσουμε, αν μπορούμε να κάνουμε και αλλού παρεμβάσεις και σε κάθε περίπτωση σύντομα μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή θα αναρτηθούν οι θέσεις στην ιστοσελίδα του δήμου. Από εκεί και πέρα, ο ΚΟΚ είναι συγκεκριμένος, είναι αυστηρός και ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη».

Οι συγκεκριμένες δράσεις θα ενισχυθούν και θα πραγματοποιηθούν εκ νέου σε νέα περιοχή, σε περίπου 10 μέρες από σήμερα.