Σε ανακοινώσεις προχώρησε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Παρθένης για τη σύλληψη των πέντε ατόμων στη Νέα Φιλαδέλφεια από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παρθένης, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, κατόρθωσε να εντοπίσει, χθες το μεσημέρι σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησε στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, τον 23χρονο Χαρίση-Πούλο Φοίβο, και τον 22χρονο Αργύρη Ντάλιο.

Οι δύο συλληφθέντες αναζητούνταν από τις 15 Φεβρουαρίου και είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του ειδικού ανακριτή, με τα οποία κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού, που έγινε το Νοέμβριο του 2012 σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Στις ανακοινώσεις επισημάνθηκε ότι ο 22χρονος είχε στην κατοχή του το με πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, που εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2007 από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ερυθραίας, με στοιχεία Τραπελίδης Νεόφυτος. Στην κατοχή του 23χρονου Χαρίση-Πούλου Φοίβου βρέθηκε και κατασχέθηκε το πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, το οποίο είχε εκδοθεί το Νοέμβριο του 2008 από το Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, προσήχθησαν από τον ίδιο χώρο και στη συνεχεία συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, τρεις ακόμα άντρες, ηλικίας 31, 40 και 30 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία.

Ένας από αυτούς επιπλέον κατηγορείται για κατοχή πλαστών εγγράφων και ψευδή κατάθεση.

Και οι πέντε συλληφθέντες κατηγορούνται για αντίσταση κατά της Αρχής.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης αυτής από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, διενεργούνται έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής Αρχής.

Από τους προαναφερόμενους λήφθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και βιολογικό υλικό. Μετά από εξέταση των βιολογικών υλικών στο Εργαστήριο προέκυψαν τα εξής:

Συγκεκριμένα, ο γενετικός τύπος του Αργύρη Ντάλιου είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν σε φορτιστή, ζευγάρι γυαλιών ηλίου, διακόπτη-πόμολο ντουλάπας, τσαντάκι, σκούφο, ξυραφάκι και οδοντόβουρτσα σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα.

Τα αποτυπώματά του ακόμη βρέθηκαν σε πόμολο πόρτας εισόδου, διακόπτη φωτισμού, θυροτηλέφωνο και ιμάντα από πατζούρι σαλονιού σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Διστόμου 87 στον Κολωνό ενώ το DNA του εντοπίστηκε σε γάντι που βρέθηκε σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Κορδελιού 30, στο Βύρωνα σε μπουκάλι από απορρίμματα της γιάφκας Ελλησπόντου και Σαγγαρίου, στη Νέα Ιωνία Βόλου
σε χαρτομάντιλα, μπουκάλια, παντελόνι, αποσυμφορητικό μύτης, χερούλι πόρτας συνοδηγού στο υπ’ αριθ. ΙΖΜ-9344 Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στη ληστεία ΑΤΕ Φλώρινας, σε γάντι, σάκο, κινητό τηλέφωνο, κράνος στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης καθώς και σε αδιάβροχο παντελόνι, μέσα σε αυτοκίνητο στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και σε πολλά ακόμη σημεία.

Το DNA του 23χρονου, όπως είπε η ΕΛ.ΑΣ., είτε ταυτίζεται είτε εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που προσδιορίστηκαν, μεταξύ άλλων σε αποτσίγαρα στο οίκημα του Κολωνού, σε μπουκάλι στη ληστεία ΑΤΕ Φλώρινας σε γάντι στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, σε κλείστρο όπλου CREVNA ZASTAVA στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης καθώς και σε ξυραφάκι, σε οίκημα ασφαλείας επί της οδού Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι.

Αποτυπώματα των άλλων τριών βρέθηκαν σε διάφορα σημεία που ερευνούσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις συνεχίζονται και γι’ αυτό οποιαδήποτε πληροφορία έχουν οι πολίτες, παρακαλούνται να επικοινωνούν στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.