Στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής οδηγείται ο μοναδικός μέχρι στιγμής συλληφθείς για την επίθεση στις Σκουριές.

Πρόκειται για 54χρονο, πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάτοικο της περιοχής Ιερισσού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, απειλή, σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο συνήγορός του έκανε λόγο για αβάσιμες κατηγορίες, που στηρίζονται στις μαρτυρίες εργαζομένων της εν λόγω εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες, ο εντολέας του φέρεται είτε μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο είτε με τη φυσική του παρουσία να παρακινεί κατοίκους της Χαλκιδικής να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών της εμπρηστικής επίθεσης. Πέρα από τον 54χρονο συλληφθέντα, προσήχθησαν άλλοι 33 ύποπτοι, οι οποίοι, μετά την εξέτασή τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξάλλου, αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών από το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση. Αστυνομικοί συνέλεξαν κηλίδες αίματος, αλλά και υλικό που εντοπίστηκε σε μία κουκούλα, υπολείμματα τσιγάρων, έναν πυρσό και μια χειρουργική μάσκα.