Η εντεκάχρονη Στέφκα, τουλάχιστον έτσι τη γνώριζαν όλοι, καθάριζε τα τζάμια αυτοκινήτων και ζητιάνευε στα φανάρια της οδού Λαγκαδά, λίγο πιο πάνω από τον Βαρδάρη, στη Θεσσαλονίκη, από το 2011.

Το κορίτσι έπεσε θύμα τροχαίου την περασμένη εβδομάδα και έκτοτε η σορός του παραμένει στα αζήτητα στο νεκροτομείο.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ, που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει τις Αρχές σε κύκλωμα εμπορίας και εκμετάλλευσης παιδιών.

Το κορίτσι «έσβησε» το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, όταν παρασύρθηκε από σχολικό λεωφορείο, ενώ διέσχιζε με το ποδήλατό της την οδό Λαγκαδά.

Η γυναίκα (45-50 χρόνων) που εμφανίστηκε στο νοσοκομείο και δήλωσε ότι είναι η γιαγιά της προκειμένου να παραλάβει τη σορό του παιδιού, τελικά δεν ήταν και ψευδώς δήλωσε συγγένεια με το άτυχο κορίτσι.

Οι ελληνικές αρχές έστειλαν σήμα στην Ιντερπόλ αναζητώντας την αληθινή ταυτότητα της 11χρονης Στέφκα και η υπόθεση παραμένει στα χέρια των Αρχών οι οποίες διερευνούν την ύπαρξη δικτύου εκμετάλλευσης παιδιών από τη Βουλγαρία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εθελοντές της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Άρσις προσέγγισαν για πρώτη φορά τη Στέφκα πριν από δύο χρόνια.

Η ίδια και τα υπόλοιπα παιδιά ήταν Ρομά από τη Βουλγαρία και ανέφεραν ότι κοιμούνται στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ωστόσο στην πραγματικότητα έμεναν σε διαμέρισμα κοντά στον Βαρδάρη.

Τα παιδιά «δούλευαν» στα φανάρια όπου το «μεροκάματο» μπορεί να φτάσει τα 100 ευρώ.