Πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, γεγονός που σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία. Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις.

Άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν τρεις φορές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Οι δράστες πυροβόλησαν από την πλευρά της Ζωοδόχου Πηγής και πιθανόν ήταν δύο άτομα. Στόχος αναφέρεται πως ήταν μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Επί τόπου έφτασαν αξιωματικοί της Ασφάλειας για να διευκρινίσουν τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ αναζητούνται οι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ από τις αστυνομικές έρευνες, σε δρόμο δίπλα από τη Χαριλάου Τρικούπη έχουν εντοπιστεί τρεις κάλυκες.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς. Ήταν 30-40 άτομα στο κτίριο»

«Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης σχετικά με τη σημερινή, ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων του κόμματος.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς. Ήταν 30-40 άτομα στο κτίριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» είπε ο κ. Χρηστίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν συνέδεσε την σημερινή επίθεση με την επικείμενη εκλογή προέδρου στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς: «Τα ζητήματα της ασφάλειας μας απασχολούν διαρκώς. Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοιου είδους περιστατικά με την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας – και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

Στην τηλεμαχία στην ΕΡΤ2, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως επικοινώνησε μαζί της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας.

«Πρόκειται για δολοφονική ενέργεια, δεν είναι απλή υπόθεση. Υπάρχει εγκληματική αμέλεια για την ασφάλεια των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών της περιοχής», ανέφερε για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

sdhbgouifsdh1

sdhbgouifsdh2

sdhbgouifsdh3

sdhbgouifsdh4

sdhbgouifsdh5

sdhbgouifsdh6

sdhbgouifsdh7

sdgfvbh1

sdgfvbh2

sdgfvbh3

sdgfvbh4

sdgfvbh5

sdgfvbh6

sdgfvbh7

sdgfvbh8

sdgfvbh9

sdgfvbh10

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος