Ομαλή είναι η κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου, που νοσηλεύεται από χθες στον Ευαγγελισμό, μετά την τρομοκρατική επίθεση της οποίας έγινε στόχος, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που έγινε στους δημοσιογράφους πριν από λίγη ώρα έξω από το νοσοκομείο.

«Είχε ένα ήσυχο βράδυ. Έχει αντιμετωπιστεί όπως θα έπρεπε. Θα παραμείνει στην εντατική για τις επόμενες μέρες για προληπτικούς λόγους», τονίστηκε σχετικά, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει στην Εντατική για προληπτικούς λόγους.

Οι θεράποντες ιατροί, οι διευθυντές Α Χειρουργικής Β. Βουγάς και της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Γ. Χαρκιολάκης, σημείωσαν: «Η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή, είναι ξύπνιος, πολύ καλά και αποσωληνωμένος. Αμέσως μετά θα τον μετακινήσουμε σε θάλαμο, εφόσον περάσει ακόμα ένα 48ωρο». Για το βασικό του τραύμα είπαν ότι είναι «στον δεξιό μηρό», ενώ ο κ. Παπαδήμος «αναπνέει καλά και δεν χρειάζεται να φορέσει καν μάσκα οξυγόνου».

Όσον αφορά τους δύο άνδρες της φρουράς του κ. Παπαδήμου, είναι πιθανό να πάρουν εξιτήριο ακόμη και σήμερα. Ο ένας αντιμετωπίζει μικρό πρόβλημα ακοής, το οποίο όμως δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Σήμερα το μεσημέρι θα εκδοθεί σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν, που θα έχει περισσότερες λεπτομέρειες.