Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για διακίνηση ναρκωτικών προχώρησε η Δίωξη Ναρκωτικών μετάαπό συντονισμένη επιχείρηση το πρωί της Κυριακής στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο Ιρανοί άνδρες ηλικίας 35 και 34 ετών, καθώς και δύο γυναίκες από το Ιράν και τη Βουλγαρία, 37 και 41 ετών, αντίστοιχα, για εισαγωγή ποσότητας οπίου στη χώρα μας.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη στιγμή της παραλαβής ποσότητας οπίου που είχε εισαχθεί από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας, όπου οι τοπικές αρχές είχαν ήδη συλλάβει τη μεταφορέα της.

Η ποσότητα που εισήχθη και κατασχέθηκε στη Βουλγαρία ήταν δύο κιλά και οι αρχές της χώρας επέτρεψαν να αποσταλεί στην Ελλάδα ποσότητα 775 γραμμαρίων, προκειμένου να παραδοθεί στους τελικούς παραλήπτες στην Αθήνα.

Τη στιγμή της παραλαβής της ποσότητας από τους φερόμενους ως δράστες έξω από καφετέρια στην Πλατεία Καραΐσκάκη, επενέβησαν αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών και τους συνέλαβαν.

Εκτός από τα 775 γραμμάρια οπίου κατασχέθηκε και χρηματικό ποσό 6.350 ευρώ καθώς και 5 κινητά τηλέφωνα. Οι δράστες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.