Διαστάσεις «θρίλερ» λαμβάνει πλέον η υπόθεση της έκρηξης βόμβας αργά τη νύχτα της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια.

Η αρχική αίσθηση που είχε δημιουργηθεί ήταν πως στόχος των άγνωστων βομβιστών ήταν το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη». Ο μηχανισμός -μικρής ισχύος- ήταν τοποθετημένος ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα ακριβώς στην είσοδο του καταστήματος.

Στην πολυκατοικία του αριθμού 112 της Ιπποκράτους, ωστόσο, διαμένει η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη και αυτό, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος Θεμιστοκλής Σοφός στα ΜΜΕ, η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, αν και η κ. Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων ασφαλείας, η πολιτεία αφαίρεσε κάποιους από τους φύλακές της. «Είχε υποβληθεί από την κ. Τσατάνη ένσταση που ουδέποτε απαντήθηκε. Απόψε είχαμε το αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» που βρίσκεται στο σημείο, καθώς και σε σταθμευμένα οχήματα, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Επιπλέον, έσπασαν τζάμια στις γύρω πολυκατοικίες, ενώ η περιοχή παρέμεινε αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μέχρι αργά τη νύχτα.

ΕΚΡΗΞΗ1 ΕΚΡΗΞΗ2 ΕΚΡΗΞΗ3 ΕΚΡΗΞΗ4