Αναστάτωση επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στο βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη στην οδό Ιπποκράτους 112. Στις 10:20 άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και σε ενημερωτική ιστοσελίδα και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 10:50. Σύμφωνα με καταγγελίες, περίοικων, πάντως, παρά το γεγονός ότι η ΕΛΑΣ είχε ειδοποιηθεί δεν απέκλεισε έγκαιρα το σημείο!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ που κάνουν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους διότι οι έρευνες συνεχίζονται καθώς υπάρχουν υποψίες πως μπορεί να υπάρχει και δεύτερος μηχανισμός.

Αυτή την ώρα η Ιπποκράτους παραμένει κλειστή, όπως και οι κάθετοι δρόμοι. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο είχε γίνει στόχος αγνώστων και το καλοκαίρι του 2008: τότε είχε γίνει εμπρηστική επίθεση με μολότoφ, από περίπου 15 κουκουλοφόρους, οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με τα πόδια στα στενά των Εξαρχείων.

ΕΚΡΗΞΗ7 ΕΚΡΗΞΗ8 ΕΚΡΗΞΗ9

ΕΚΡΗΞΗ6 ΕΚΡΗΞΗ1 ΕΚΡΗΞΗ2 ΕΚΡΗΞΗ3 ΕΚΡΗΞΗ4 ΕΚΡΗΞΗ5

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος