Ένα ακόμη κομμάτι της έρευνας για τα εξοπλιστικά προγράμματα φτάνει στις δικαστικές αίθουσες. Αυτή τη φορά πρόκειται για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά στην προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στο στρατό ξηράς στο οποίο φέρεται ως βασικός πρωταγωνιστής ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμα του (1142) παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον γνωστό επιχειρηματία και 16 ακόμη κατηγορούμενους που φέρονται να εμπλέκονται στη σύμβαση για το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα, η προμήθεια του οποίου, σύμφωνα με την κατηγορία, εκτιμάται ότι άγγιξε τα 40 εκατομμύρια ευρώ και η ζημία για το ελληνικό δημόσιο υπήρξε σημαντική.

Στο εδώλιο μαζί με τον Θωμά Λιακουνάκο, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη συγκατηγορούμενο του αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, θα καθίσουν για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος, ενώ για απλή συνέργεια σε αυτή καλείται να λογοδοτήσει ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντωνής Κάντας, αλλά και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ.

Σύμφωνα με την κατηγορία στην εταιρία του Θ. Λιακουνάκου καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στη δικογραφία αναφέρεται ότι το επίμαχο σύστημα παρεμβολής, που προσέφερε η εταιρία, είχε αποτύχει στις δοκιμές πεδίου που πραγματοποιήθηκαν το 2001, δηλαδή πριν την υπογραφή της σύμβασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να μην γίνει κατηγορία για επιμέρους πράξεις κατά των τριών στελεχών του ΥΠΕΘΑ.