Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η άγρια δολοφονία νεαρού 21χρονου τα ξημερώματα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, στο ραντεβού θανάτου που έδωσαν περίπου 40 οπαδοί του ΟΦΗ, του Παναθηναϊκού και του Ηροδότου Αλικαρνασσού, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Ο Γιάννης Ρουσάκης έπεσε νεκρός από μαχαιριά στο στήθος ενώ δύο ακόμα άτομα μεταφέρθηκαν με τραύματα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους.

Οι οπαδοί των τριών ομάδων έδωσαν ραντεβού για τα ξημερώματα στο Λίντο, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο, προκειμένου «να λύσουν τις διαφορές τους», έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη και κουκούλες και χρησιμοποίησαν λοστούς, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η συμπλοκή ξέφυγε από τον έλεγχο και βγήκαν τα μαχαίρια με αποτέλεσμα ο 21χρονος από τα Μάλια- πληροφορίες τον θέλουν να είναι οπαδός του Παναθηναϊκού- να τραυματιστεί θανάσιμα από μαχαίρι στη δεξιά κοιλία και τον αριστερό θώρακα, ενώ όταν διεκομίσθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, ήταν ήδη νεκρός.

Ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έξι συλλήψεις. Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να εντοπισθούν και να συλληφθούν και τα υπόλοιπα άτομα, που συμμετείχαν στη συμπλοκή και να προσδιοριστεί επακριβώς η εμπλοκή τους στα επεισόδια.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ανήκουν στο «στρατόπεδο» του ΟΦΗ.

Μετά την αιματηρή συμπλοκή, οι νεαροί έβαλαν φωτιά σε τρία δίκυκλα, σε δρόμο κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο. Η κηδεία του άτυχου νεαρού θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα στα Μάλια.