Η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί τους δράστες της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τρεις κακοποιούς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και έναν Αλβανό δραπέτη.

Διασυνδέσεις των τεσσάρων υπόπτων με 32χρονο κακοποιό, ομογενή από τη Ρωσία, που συνελήφθη τον Δεκέμβριο στη Θήβα, φέρονται να έχουν διαπιστώσει αρμόδιοι αξιωματικοί. Σε εξέλιξη βρίσκονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, τα τελευταία εικοσιτετράωρα εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό τους από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ενώ σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται ομάδα των ΕΚΑΜ ώστε να συνδράμει, εάν χρειαστεί, σε πιθανή επιχείρηση σύλληψης των δραστών.

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι μέχρι τώρα έρευνες για τη φονική συμπλοκή στου Ρέντη οδηγούν στα ίχνη συνεργών 32χρονου ομογενή από τη Ρωσία, με το ψευδώνυμο «Ιορδάνης».

Ο συγκεκριμένος, κατηγορήθηκε ότι ηγείτο ομάδας που διέπραξε σωρεία ληστειών σε περιοχές κυρίως της Δυτικής Αθήνας. Ο 32χρονος συνελήφθη στις 8 Δεκεμβρίου στη Λιβαδειά μέσα σ’ ένα κλεμμένο Lexus, το οποίο είχε εντοπιστεί σταθμευμένο έξω από τράπεζες της περιοχής. Μετά τη συμπλοκή ενόπλων με αστυνομικούς στην περιοχή της Λιβαδειάς στις 6/2 και τη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια στις 11/2, ανέκυψαν στοιχεία που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι δράστες των εν λόγω ληστειών είναι ασύλληπτα μέλη της συμμορίας του «Ιορδάνη».

Στο ίδιο συμπέρασμα φέρονται να οδηγούνται οι αστυνομικοί και για τους δράστες της συμπλοκής στου Ρέντη, αξιοποιώντας καταθέσεις μαρτύρων και συνεχίζοντας να αξιοποιούν ευρήματα που έχουν συλλέξει από προηγούμενες υποθέσεις.