Η αποστολή του δέματος-βόμβα στον υπουργό Δικαιοσύνης έχει σημάνει νέο συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική. Ήδη, έχουν ενημερωθεί όλα τα υπουργεία και οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας μας προκειμένου να λάβουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς υπάρχει φόβος πως ενδέχεται να έχουν σταλεί κι άλλα παγιδευμένα δέματα, προς διάφορους παραλήπτες.

Επίσης, γίνεται προσπάθεια να ενημερωθούν και όλες οι εταιρείες κούριερ, προκειμένου να αυξήσουν κι εκείνες τους ελέγχους των δεμάτων και των φακέλων που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους τις τελευταίες ημέρες.

Το γεγονός πως η συνδεσμολογία της βόμβας ήταν παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στα 14 δέματα-βόμβες που σκόρπισαν τον πανικό τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», οδηγεί τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής στο συμπέρασμα πως πίσω από την επίθεση, πιθανότατα, βρίσκονται ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης.

Άλλωστε, οι ίδιοι είχαν προειδοποιήσει στην τελευταία τους προκήρυξη, με την οποία αναλάμβαναν την ευθύνη για την επίθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα χτυπήματα. Μάλιστα, είχαν στραφεί ανοικτά και κατά των δικαστών, ενόψει της δίκης των «Πυρήνων».