Σοκ προκαλεί ακόμη ένα αδιανόητο περιστατικό βίας στον Ωρωπό, με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά, όπου μια απλή αντιπαράθεση πάνω στο παιχνίδι οδηγήθηκε σε επίθεση με μαχαίρι και τραυματισμό.

Ο ανήλικος-θύμα της επίθεσης στον Ωρωπό μιλά στην κάμερα της εκπομπής «Live News», τονίζοντας: «Δεν κατάλαβα κάτι εκείνη τη στιγμή. Ήρθε να με ξαναχτυπήσει, αλλά τον έσπρωξα και έπεσε. Μου είπε ένας φίλος μου πως με είχε μαχαιρώσει».

«Είχαμε πάει να παίξουμε ποδόσφαιρο με τους φίλους μου και είχα πάει να πιω νερό. Όταν γύρισα, ήρθε ένα παιδί και μου λέει: “Γιατί κολλάς μαγκιές;”. Εγώ τον έσπρωξα και του είπα: “Φύγε! Θέλω να παίξω”. Τότε με ρωτάει: “Θέλεις να βγάλω μαχαίρι;”» συγκλονίζει ο μαθητής.

«Είναι καλά το χέρι μου. Το παιδί το γνώρισα φατσικά, γιατί τον έβλεπα κι άλλες φορές εκεί, για να παίξει. Μερικές αντιπαραθέσεις πάνω στο παιχνίδι είχαμε μόνο. Δεν μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια, αλλά πιστεύω πως υπάρχουν πολλά παιδιά που κυκλοφορούν με μαχαίρια. Συνήθως τα έχουν, για να φοβίσουν τους άλλους» συνέχισε.

Στην εκπομπή μίλησε και ο πατέρας του παιδιού, που ανέφερε: «Η οικογένεια του παιδιού επικοινώνησε, (σ.σ. συγκεκριμένα) η μητέρα του. Μου ζήτησε συγγνώμη και μου είπε πως ήταν η άτυχη στιγμή. Με ρώτησε πώς βρέθηκε το μαχαίρι πάνω στο δικό της παιδί. Ο πατέρας είναι κρατούμενος με το παιδί. Ήμασταν πολύ τυχεροί. Δεν γνωρίζω πού ακριβώς μένει το παιδί, εγώ δεν το γνώριζα. Το παιδί δεν μιλούσε καθόλου σε κανέναν, μόνο στους ανακριτές».

Το χρονικό της επίθεσης

Η άγρια συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, σε γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, μέσα στο προαύλιο του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου-Ωρωπού.

Ένας δεκαπεντάχρονος από την Αλβανία τραυμάτισε στο αριστερό μπράτσο με αναδιπλούμενο μαχαίρι έναν συνομήλικό του, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Την ώρα του περιστατικού περνούσε από το σημείο ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και μετά από νόημα άλλου ανηλίκου, που βρισκόταν στο σημείο, σταμάτησε και παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο ανήλικο, ενώ στη συνέχεια κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ενημέρωσε σχετικά το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Οι αστυνομικοί έψαξαν για το μαχαίρι σε γειτονικό οικόπεδο με πυκνή βλάστηση ύστερα από σχετική υπόδειξη, δεν το βρήκαν όμως. Έτσι, μέχρι στιγμής, το μαχαίρι δεν έχει βρεθεί. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 15χρονο δράστη, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.