Τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας που αφορά την εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε απορριπτική διάταξη επί της ουσίας για καταγγελθέντες υπουργούς στην υπόθεση των Τεμπών, ζήτησε με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Η εισαγγελική διάταξη αφορούσε μήνυση συγγενή θύματος της τραγωδίας των Τεμπών κατά του Χρήστου Τριαντόπουλου, χωρίς να παραπέμψει την υπόθεση στη Βουλή, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Ειδικότερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στην παραγγελία της προς την Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας αναφέρει:

«Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Η κίνηση της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού έρχεται μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση προσφυγής συγγενών θυμάτων στα Τέμπη κατά της απορριπτικής εισαγγελικής διάταξης.

Οι συγγενείς με την προσφυγή τους ζητούν να επανεξεταστεί η εισαγγελική απόφαση, με την οποία είχε απορριφθεί η μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και του μπαζώματος του χώρου στα Τέμπη.