Στον έλεγχο της αισθητικής των καταστημάτων και στα σημεία πώλησης περιοριζόταν η ευθύνη της σύμφωνα με όσα ανέφερε η Καίτη Κουτσολιούτσου απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της παραποίησης των οικονομικών δεδομένων της Folli Follie.

Η κατηγορούμενη, η οποία ήταν αντιπρόεδρος, είπε πως «λυπάται πραγματικά» για όσα έχουν συμβεί και περιέγραψε πώς ξεκίνησαν την εταιρεία όταν έπεισε τον σύζυγό της να ακολουθήσει το χόμπι της.

«Τον παρότρυνα -γιατί είχε το επιχειρείν που έτρεχε μπροστά- να φύγει από την οικογενειακή επιχείρηση και να φτιάξουμε κάτι δικό μας. Και φτάσαμε τα βραχιολάκια μας να τα μιμηθεί η hermes», είπε και αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως της αποδίδονται. «Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω πραγματικά αυτή την ιστορία την έμαθα αυτά τα δύο χρόνια, την έμαθα από τα δικαστήρια και στην Κίνα από την έκθεση Αλβάρεζ που έλεγε για πλαστά και μου έπεσε το σαγόνι», ανέφερε απευθυνόμενη στο δικαστήριο.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου περιέγραψε τον γιο της, που κάθεται μαζί της στο εδώλιο, ως έναν «άνθρωπο με μεγάλη καρδιά και υπεράνω χρημάτων».

«Βοήθησε παρά πολύ. Δεν είχαμε δίψα για το χρήμα. Λυπούμαι που τον φέραμε σε αυτή την κατάσταση», τόνισε ενώ μιλώντας για τον σύζυγό της, Δημήτρη Κουτσολιούτσο, σημείωσε πως του είχε «τυφλή εμπιστοσύνη».

«Δεν πίστευα ότι θα φτάναμε ποτέ σε αυτήν τη θέση. Του είχα τυφλή εμπιστοσύνη. Όποτε είχαμε δυσκολία, το μυαλό του έβρισκε τη λύση για να πάμε παραπάνω», είπε για τον σύζυγο και συγκατηγορούμενό της.

Η κατηγορούμενη κλήθηκε από την έδρα να εξηγήσει πώς βρέθηκε στη θέση του αντιπροέδρου.

«Ήσασταν αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος. Η ιδιότητα αυτή σε συνδυασμό με τη σύνδεση που έχετε με τους δύο πρώτους κατηγορούμενους, σας δημιουργεί μια ευθύνη. Είστε σε αυτή τη θέση, γιατί έχετε θέση ευθύνης στο ΔΣ.

Την αναλάβατε με τον σύζυγό σας, ερήμην σας; Πώς βρεθήκατε αντιπρόεδρος;» ήταν η ερώτηση με την ίδια να απαντά: «Το 2011 με έβαλαν γιατί σε κάποια συνάντηση μου είχαν πει ότι δεν έχω δουλειά να μιλήσω, γιατί είμαι art director. Μετά από αυτό ο σύζυγός μου με έβαλε, γιατί το βρήκε προσβλητικό, χωρίς εγώ να καταλάβω την ευθύνη αυτή. Και αυτός πιστεύω το έκανε χωρίς να σκεφτεί τις ευθύνες του τίτλου».

Η κατηγορούμενη υποστήριξε πως η ίδια έβαλε μια υπογραφή σε οικονομικές καταστάσεις χωρίς να το καταλάβει και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το σπίτι της.

«Δεν υπέγραψα οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου. Δεν ξέρω ποιοι έπρεπε να υπογράφουν, δεν ασχολιόμουν. Είχα παρά πολύ δουλειά με τα μαγαζιά», ανέφερε ενώ σημείωσε πως, όταν είχε μιλήσει για στελέχη της Ασίας στον σύζυγό της, εκείνος της είχε πει ότι δεν είναι δική της δουλειά.

«Με αυτά που ακούω εδώ έχω απογοητευθεί», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την απολογία του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν είχε πρόθεση να εξαπατήσει επενδυτές και μετόχους.

«Ο πατέρας μου ομολόγησε το εύρος αυτής της “ωραιοποίησης” και εγώ εξήγησα πώς εγκλωβίστηκα σε αυτή κατάσταση. Δεν είχα ποτέ πρόθεση να εξαπατήσω», ανέφερε ενώ πρότεινε την αποζημίωση των μετόχων της Folli Follie με την προσωπική του περιουσία, η οποία, ωστόσο, είναι σήμερα δεσμευμένη. «Ηθικά αισθάνομαι πολύ άσχημα όπως γίνανε τα πράγματα. Και αισθάνομαι άσχημα και για την επόμενη ημέρα. Η εταιρεία θα μπορούσε να προχωρήσει και να είναι στο Χρηματιστήριο», τόνισε.