«Κόντρα» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος των Τεμπών, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Η Μαρία Καρυστιανού μιλώντας στο Open, διέψευσε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία ισχυρίστηκε ότι δεν την παρέπεμψε στην εκκλησία, αποκάλυψε ότι υπήρχαν μάρτυρες στη συνάντηση τους που θα επιβεβαιώσουν ότι παρέπεμψε συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη για παρηγοριά στην Εκκλησία.

Όπως αποκάλυψε η Μαρία Καρυστιανού στη συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπήρχαν και άλλοι μάρτυρες και ότι δεν ήταν μόνη της. Επίσης, τόνισε πως «όχι δεν τα έχουμε χάσει, η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από όσα νομίζει η κυρία Αδειλίνη. Λυπάμαι που την ακούω να λέει αυτά τα πράγματα. Θα ήθελα να τη δω να απαντά και στα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη μονταζιέρα, τον ανακριτή και να μας απαντήσει για ποιο λόγο πρέπει εμείς να ψάχνουμε σήμερα για υπολείμματα των νεκρών μας αντί να έχει γίνει σωστά η έρευνα σε πρώτο χρόνο».

Νωρίτερα η κυρία Αδειλίνη από το Φόρουμ των Δελφών είχε διαψεύσει τα όσα υποστηρίζουν η κυρία Μαρία Καρυστιανού και οι υπόλοιποι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, τονίζοντας «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οιοσδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται».

Η Εισαγγελέας εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συγκάλυψη, από τη στιγμή που η δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να διαβιβάσει αμελλητί στη Βουλή οποιαδήποτε στοιχεία τυχόν συναντήσει που έχουν σχέση με ευθύνες πολιτικών προσώπων. Μάλιστα, έκανε λόγο για εκ πονηρού επικρίσεις κατά της δικαιοσύνης με στόχο να την εμπλέξουν σε ζητήματα πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Η κρία Αδειλίνη σημείωσε ότι η έρευνα για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, και πως η ανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, επισημαίνοντας όμως, ότι ο εφέτης ανακριτής Λάρισας δεν αφήνει κανένα σημαντικό ερώτημα ή αίτημα των συγγενών των θυμάτων αναπάντητο.