Πέρασαν εννέα μέρες από την μοιραία νύχτα που ο 39χρονος δολοφόνησε την Κυριακή Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων με τους γονείς της να τελούν μνημόσυνο στο νεκροταφείο των Άνω Λιοσίων.

Το παρών στο νεκροταφείο έδωσε ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος ανέφερε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι τόσο οι γονείς, όσο και η αδελφή της Κυριακής βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

«Η αδελφή της ήταν αμίλητη. Την πλησίασα και της ζήτησα συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν και της υποσχέθηκαν ότι θα μάθουμε ποιος έφταιγε», είπε ο Γ. Καλλιακμάνης και συμπλήρωσε ότι: «κάποια στιγμή το κορίτσι ξέσπασε σε λυγμούς και ο πατέρας της πήγε κοντά της και της είπε “μη στεναχωριέσαι η Κυριακούλα είναι στον μήνα του μέλιτος και περνάει τέλεια”».

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι ο πατέρας της Κυριακής βρίσκεται σε άρνηση και δε θέλει να συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται να ξαναδεί το παιδί του.

«Μιλούσε με όλον τον κόσμο, τους αγκάλιαζε. Έδειχνε σαν να προσπαθεί να ξεχάσει τι είχε συμβεί», είπε.

Πώς νοσηλεύεται ο δολοφόνος της Κυριακής

Για τις συνθήκες νοσηλείας του δολοφόνου της 28χρονης Κυριακής, που άφησε την τελευταία της πνοή έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας, 1/4, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (10/3) στο Newsbeast ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Ξεκαθαρίζοντας πως όχι μόνο το Τζάνειο αλλά το κάθε νοσοκομείο/ίδρυμα έχει ειδικά διαμορφωμένο κελί για τους κρατούμενους, που πρέπει να νοσηλευτούν, όταν ασθενούν, ο Σταύρος Μπαλάσκας εξηγεί ότι η κατάσταση με τον δολοφόνο της Κυριακής Γρίβα μπερδεύτηκε, όταν ο 39χρονος έλαβε εξιτήριο από το Αττικόν μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του.

Αναφερόμενος στο απόλυτο αλαλούμ, που σημειώθηκε με τη μεταφορά του δράστη εν τέλει στο Τζάνειο, ο Σταύρος Μπαλάσκας ξεκαθαρίζει ότι αυτός κρίθηκε από τους γιατρούς απολύτως υγιής και κανονικά θα έπρεπε να μεταφερθεί στη φυλακή και να συνεχιστεί η προφυλάκισή του σε απλό κελί.

«Οι γιατροί στο Αττικόν, οι οποίοι είναι κρατικοί λειτουργοί, του έδωσαν εξιτήριο. Θα έπρεπε, λοιπόν, με αυτό το χαρτί να πάει στο κελί. Δεν είχε καμία δουλειά να πάει στο νοσοκομείο ξανά.

Εκεί (στη φυλακή) θα έπρεπε, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος να βρει έναν τρόπο να τον επιτηρεί 24 ώρες το 24ωρο, γιατί είναι προφυλακισμένος και όχι φυλακισμένος, ώστε να μην κάνει ξανά κάποια απόπειρα αυτοκτονίας. Αυτό όμως δεν συνέβη», υπογραμμίζει ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής.

«Αφού αποφασίστηκε τελικά η μεταφορά του στο Τζάνειο, ο 39χρονος βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωνόμενο θάλαμο και φρουρείται από επτά αστυνομικούς», τονίζει ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Οι αστυνομικοί είναι όλο το 24ωρο και μέσα στο δωμάτιο-κελί αλλά και έξω από αυτό», εξηγεί και συμπληρώνει:

«Είναι απολύτως ασφαλισμένος (σ.σ. τον φρουρούν) αυτή την ώρα, αλλά κανονικά πρέπει να πάει ξανά στο κελί του στη φυλακή και να φροντίσουν οι φύλακες μαζί με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον γενικό γραμματέα, που έχει την εποπτεία των φυλακών, το πού θα φυλαχθεί, για να μην ξαναπροσπαθήσει να αυτοκτονήσει».