Χειροπέδες σε έναν 24χρονο με βαρύ ποινικό παρελθόν πέρασαν αστυνομικοί του ΥΔΕΖΙ που εξιχνίασαν τη δολοφονία ενός 35χρονου άνδρα από το Αφγανιστάν έξω από ναργιλεδάδικο επί της οδού Ηπείρου στο Κέντρο της Αθήνας. Ο 24χρονος ο οποίος φέρεται να είναι μέλος της σκληρής αλβανικής συμμορίας με την ονομασία «Lions» κατηγορείται ότι πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του 35χρονου, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για συνέργεια στη δολοφονία του υδραυλικού εντός άλλου καφέ – ναργιλεδάδικου στη Νέα Ιωνία, το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου 2023. Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια που είχε αποδοθεί και αυτή στους «Lions», οι οποίοι εξαφανίστηκαν από την περιοχή με πανάκριβα οχήματα. Ο 24χρονος έχει επίσης κατηγορηθεί για: αρπαγή, διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κλοπή κατά συναυτουργία, κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, συμπλοκή, εκβίαση, απείθεια, παράνομη βία, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη και μετάδοση ασθενειών, επαιτεία, για παράβαση του ν. περί όπλων και για παράβαση του ν. περί ενδοοικογενειακής βίας).

Σε ότι αφορά τη δολοφονία του 35χρονου Αφγανού, έξω από το ναργιλεδάδικο της οδού Ηπείρου το βράδυ της 8ης Μαρτίου, είχε προηγηθεί συμπλοκή ανάμεσα στους «Lions» και Αφγανούς. Ο 24χρονος κατηγορείται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι πυροβόλησε δύο φορές προς το μέρος όπου εκείνη τη στιγμή βρισκόταν η ομάδα Αφγανών, χωρίς ωστόσο να τραυματίσει κάποιον. Στη συνέχεια ο ίδιος πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 35χρονο ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου λίγη ώρα αργότερα απεβίωσε συνεπεία των τραυμάτων του. Οι αστυνομικοί είχαν συλλέξει από τον τόπο της δολοφονίας τρεις κάλυκες διαμετρήματος των 9mm, έναν σιδερένιο λοστό, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο, μία βέργα σιδήρου, ένα σιδερένιο κοντάρι, δύο ξύλινα κοντάρια, έναν σουγιά, μία λίμα μαχαιριών, ένα μαχαίρι, δύο σπαθιά, ένα σιδερένιο κοντάρι, καθώς και δύο ξύλινα κοντάρια.

Η σύλληψη του 24χρονου έγινε μετά από έκδοση εντάλματος από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο φερόμενος ως δράστης εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το πρωί της Τρίτης οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Για την υπόθεση αναζητούνται ακόμη έξι σκληροί Αλβανοί ποινικοί – μέλη της συμμορίας των «Lions».