Νέα διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα την περασμένη Δευτέρα.

Κάλεσμα απηύθυνε η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων και παρόντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν ο υποψήφιος για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Αθανασίου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

«Είμαστε εδώ για το αυτονόητο, θρηνούμε για μια αδερφή μας. Το πένθος όμως δεν είναι αρκετό, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε η Κυριακή να είναι η τελευταία» είπε η Ρένα Δούρου σε δηλώσεις της στο Newsbeast.

«Ένα σπουδαίο πρόγραμμα, της κατάλληλης εκπαίδευσης των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία κόπηκε βίαια τον Ιούλιο του 2019. Μπορούμε πια να διορίσουμε αστυνομικούς να βρίσκονται δίπλα στις αδελφές μας για να μην πεθαίνουν στα πεζοδρόμια» τόνισε.

«Εγώ δεν μπορώ να κάνω ούτε τον ανακριτή ούτε τον ρεπόρτερ αλλά ξέρω ότι όταν μια γυναίκα δεν μπορεί να διασωθεί ούτε στο αστυνομικό τμήμα, κάποιος έχει την ευθύνη» ανέφερε ερωτηθείσα για την ύπαρξη ενδεχόμενων πολιτικών ευθυνών στην υπόθεση.

Τέλος για τον όρο γυναικοκτονία και την ανάγκη νομικής κατοχύρωσης του όρου, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι «ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ζητήσει να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις κυρώσεις ή τις προβλέψεις».

Μάριος Αθανασίου: «Να οργανωθεί άμεσα ένα δίκτυο προστασίας των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας»

«Πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει η συζήτηση για τις γυναικοκτονίες. Να δούμε πώς θα οργανώσουμε το δίκτυο προστασίας των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας καθώς ήδη μετράμε αρκετές γυναικοκτονίες» είπε από την πλευρά του ο Μάριος Αθανασίου.

Ο ηθοποιός υπογράμμισε ότι δεν είναι αρκετά όσα γίνονται και τόνισε και εκείνος την ανάγκη νομικής κατοχύρωσης του όρου γυναικοκτονία αλλά επισήμανε ότι «αυτό δεν θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα».