Οι πόρτες του Μικτού Ορκωτού Εφετείου άνοιξαν και πάλι, για κοινό και δημοσιογράφους, στη δίκη του 40χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας για την υπόθεση βιασμού ανήλικης αθλήτριάς του.

Η σήμερα 22χρονη Αμαλία ολοκλήρωσε την κατάθεσή της, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και σήμερα στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η μητέρα της, η οποία απηύθυνε δριμύ κατηγορώ σε βάρος του κατηγορούμενου.

«Της στέρησε την παιδική της ηλικία, την εφηβεία της. Αυτό το πράγμα δεν θα το ξαναέχει στα χέρια της. Για ποιο λόγο να του χρωστάω τα παιδιά μου και τη ζωή της;», ξέσπασε η μάρτυρας και συνέχισε: «Μεγαλώνω τώρα ένα 11χρονο μέσα στη μαυρίλα. Ναι, δεν έκανα τα πράγματα όπως έπρεπε, αλλά είμαι εδώ σήμερα και εκείνη έχει κερδίσει τη ζωή και ας είναι δακτυλοδεικτούμενη!».

Η μητέρα της Αμαλίας κατέθεσε για τις καλές σχέσεις, που είχαν με τον προπονητή του παιδιού, υποστηρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν είχαν φανταστεί ότι η κόρη τους είχε πέσει θύμα βιασμού.

«Δεν μπορούσα να καταλάβω ότι συμβαίνει κάτι περίεργο. Δεν είδα κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι με αλλά παιδιά», ανέφερε και στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, εξέφρασε τη θέση πως η κόρη της «εγκλωβίστηκε στο συναίσθημα, που της δημιούργησε ο κατηγορούμενος…». «Αυτό που με θλίβει είναι ότι δεν ήθελε να στεναχωρήσει τους γονείς της. Κι αυτό ξέρετε πόσο άσχημο είναι για μένα;», αναρωτήθηκε ενώπιον των δικαστών.

Σύνεδρος: Πώς μια μητέρα δεν διαβάζει το παιδί της για 3 χρόνια; Πώς δεν καταλάβατε τι συμβαίνει; Εμένα τα παιδιά μου είναι 20 χρονών και με ένα τηλεφώνημα καταλαβαίνω. Εσείς πώς δεν καταλάβατε ένα παιδί 12-13 χρόνων;

Μάρτυρας: Ήταν πολύ καλή…

Σύνεδρος: Πώς μπορεί να το κρύψει στα 12;

Μάρτυρας: Το παιδί είχε κλειδώσει τόσο πολύ, που είχε κατεβάσει κουρτίνα. Φερόταν απόλυτα φυσιολογικά. Αν δεν μου το έλεγε η ίδια, δεν ξέρω αν θα το καταλάβαινα. Ένιωθα ασφαλής εγώ, πρώτα απ’ όλα…

Η μητέρα της Αμαλίας, μιλώντας για τις καταθέσεις δύο μητέρων, που έκαναν λόγο για σχέση της 12χρονης, τότε, κόρης της με τον προπονητή, υποστήριξε πως ειπώθηκαν στο πλαίσιο πολέμου, που δεχόταν το παιδί λόγω των επιτυχιών του στο άθλημα.

«Υπήρχε ένα κλίμα ζηλοφθονίας, αφού άρχισε να παίρνει τις διακρίσεις της με τον νέο προπονητή», κατέθεσε και συνέχισε: «Υπήρχε πάντα, βέβαια, πόλεμος στην Αμαλία και κουτσομπολίστικη συμπεριφορά. Με αυτές τις κυρίες συνεχίσαμε μαζί, αφού αλλάξαμε κατηγορία, και μέχρι και το 2016 ήμασταν όλοι μαζί. Δεν αναζήτησαν τον προπονητή, δεν τον υπερασπίστηκαν τότε…».

Η μάρτυρας δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από την έδρα σχετικά με την καταγγελία που έκαναν, όταν η κόρη τους τους αποκάλυψε τι ζούσε.

Πρόεδρος: Είπατε για βιασμό ή για σεξουαλική κακοποίηση;

Μάρτυρας: Στο μυαλό μου δεν έχει διαφορά.

Πρόεδρος: Σας εμπιστευόταν η κόρη σας;

Μάρτυρας: Είμαστε δεμένη οικογένεια.

Πρόεδρος: Σας είχε πει ποτέ ότι φοβάται, δεν θέλει να πάει;

Μάρτυρας: Στο τέλος. Είχε αλλάξει, μίλησε λίγο πριν φύγει από τον όμιλο ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Πώς το μάθατε;

Μάρτυρας: Το παιδί ηχογράφησε στο κινητό του πατέρα της ένα μήνυμα. Ο λόγος της ήταν άρτιος. Μας είπε ότι έχει αφήσει ένα μήνυμα και πήγε για ύπνο. Ακούσαμε το μήνυμα και η ζωή μας καταστράφηκε… Ότι «ο κατηγορούμενος δεν είναι αυτό που νομίζετε, με χτυπά, με βρίζει, με πονά, ότι θέλει να με ξεφτιλίσει σε σας και στο χωριό», ότι την ενοχλεί και ντρέπεται.

Η μάρτυρας ανέφερε πως την επόμενη μέρα αποφάσισαν με τον άντρα της να πάνε στην Αστυνομία, καθώς είχε καταλάβει πως η κόρη της είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Η γυναίκα περιέγραψε πως είπαν στην Αμαλία ότι τα γνωρίζουν όλα και εκείνη κατέρρευσε. «Ξέσπασε σε λυγμούς. Της είπαμε ότι θα πάμε στην Αστυνομία. Πήγαμε, εγώ έσπασα, έβαλα τα κλάματα. Είπα ότι το παιδί το βίασε ο προπονητής. Τη ρώτησαν αν ισχύει και εκείνη το επιβεβαίωσε. Μου είπαν πώς πρέπει πρώτα από όλα να προστατεύσουμε το παιδί μας. Μου σύστησαν να πάρω την εισαγγελία ανηλίκων, δεν την πήρα ποτέ. Έμαθα, όμως, ότι θα μπορούσαν οι ίδιοι να την ειδοποιήσουν», ανέφερε.

Πρόεδρος: Ο μάρτυρας έχει καταθέσει ότι του είπατε για χαδάκια, όχι για βιασμό.

Μάρτυρας: Όχι, είπα για βιασμό. Ντρεπόμουν το παιδί μου, που δεν είχα καταλάβει τι συνέβη…

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος προπονητής σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και είχε αθωωθεί για το αδίκημα του βιασμού.

Ωστόσο, η αρμόδια Εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να δικάζεται ξανά για την πράξη αυτή.