Διαδοχικές είναι οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα κάθε 45 λεπτά γίνεται στην Αστυνομία και μία καταγγελία.

Πιο συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο, στο ειδικό τηλεφωνικό κέντρο έχουν αναφερθεί περίπου 6.500 περιστατικά, με την Αστυνομία να επεμβαίνει σε τουλάχιστον 4.800. Αξίζει να τονιστεί ότι 270 γυναίκες έχουν χρησιμοποιήσει το panic button.

Διαδοχικά περιστατικά

Στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί του τμήματος Αμπελοκήπων – Μενεμένης συνέλαβαν έναν 54χρονο άνδρα ο οποίος φέρεται να χτύπησε τη σύντροφό του και να την απείλησε με όπλο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο θύμα της επίθεσης παραδόθηκε έντυπο σχετικό με τις δομές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και βοήθειας. Επιπλέον ενημερώθηκε τόσο για τη δυνατότητα μεταφοράς της σε ιατροδικαστή, όσο και για τη φιλοξενία της σε ειδικό χώρο. Μάλιστα της προτάθηκε η χορήγηση panic button.

Μια ακόμα περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας εκδηλώθηκε στο Κιάτο Κορινθίας με μια γυναίκα 58 ετών να καταγγέλλει τον γιο της για ενδοοικογενειακή, ψυχολογική βία. Οι αστυνομικοί μετά τον απαραίτητο έλεγχο συνέλαβαν τον 36χρονο γιο.

Το απόγευμα της Κυριακής συνελήφθη ένας άνδρας στη Δυτική Αχαΐα, διότι απείλησε λεκτικά τη μητέρα του για τη ζωή της, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας, διότι η εν διαστάσει σύζυγός του, υπέβαλε καταγγελία σε βάρος του για απειλές που δέχτηκε από τον ίδιο τηλεφωνικά.

Σε μια ακόμη περίπτωση, συνελήφθη ένας άνδρας χθες το βράδυ στην Πάτρα, διότι ο αδερφός του, με τον οποίο έμεναν μαζί, υπέβαλε καταγγελία σε βάρος του για λεκτικές απειλές.

Τέλος, το απόγευμα της Κυριακής στην Αμαλιάδα, συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα, διότι η αδερφή του άνδρα υπέβαλε καταγγελία σε βάρος τους για απειλή και εξύβριση που δέχτηκε από τον αδερφό της και εξύβριση αντίστοιχα από τη σύζυγό του.