Να διαχωρίσει τη θέση του χωρίς, ωστόσο, να μειώσει την επιτυχία του πατέρα του επιχείρησε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος απολογούμενος, για δεύτερη μέρα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση παραποίησης των οικονομικών δεδομένων της Folli Follie.

«Ήθελα να χτίσω κάτι δικό μου και να μην είμαι απλά ο γιος του Κουτσολιούτσου», ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας, παράλληλα, πως ο πατέρας του, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, δημιούργησε κάτι μοναδικό.

«Η συνεισφορά του πατέρα μου στην Ασία ήταν διάχυτη, αυτό που κατάφερε είναι μοναδικό. Ένα brant ελληνικό να έχει τέτοια απήχηση εκεί» τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Σήμερα που έχουν κλείσει δυστυχώς τα μαγαζιά, αν πάτε στη Σαγκάη ή το Χονγκ Κονγκ και τους ρωτήσετε αν ξέρουν τη Folli Follie, σίγουρα το όνομα θα το ξέρουν. Δημιουργήσαμε κάτι μοναδικό. Όταν μας εξηγούσε ο πατέρας μου τι έκανε, πραγματικά τον θαύμαζα για το πώς το κατάφερε».

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στις δραστηριότητές του αλλά και στο όραμα που είχε και «πήρε σάρκα και οστά». «Ήταν κάτι μοναδικό, που δεν το έκανε κανένας άλλος και δύσκολα κάποιος μπορεί να το δημιουργήσει. Μακάρι να το καταφέρει και κάποιος άλλος για χάρη του ελληνικού επιχειρείν», υπογράμμισε μιλώντας για τα factory outlet.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος εστίασε και στον δανεισμό της εταιρείας λέγοντας πως «καθοριζόταν από τα περιουσιακά της στοιχεία». «Δεν έχει να κάνει με το Χρηματιστήριο, και εκτός, τον ίδιο δανεισμό θα μπορούσε να έχει. Είχαμε και το κεφάλαιο κίνησης», είπε και συμπλήρωσε πως για τον δικό του όμιλο γνώριζε ακόμα και το τελευταίο ευρώ.

«Στην Ελλάδα είχαμε 42 εκατ. κεφάλαιο κίνησης που το ανοίγαμε και το αποπληρώναμε στο τέλος του χρόνου», ανέφερε και στη συνέχεια μίλησε για την εξαγορά των ΚΑΕ από τη Dufry.

«Είναι η περίοδος που η Ελλάδα είναι μαύρο πρόβατο για την παγκόσμια οικονομία. Δύσκολη περίοδος. Είμαστε στις αρχές του 2012. Παρ’ όλα αυτά αρχίσανε οι συζητήσεις για επενδύσεις. Αυτό ήταν τεράστια επιτυχία γιατί ήταν μέσα στην κρίση», υπογράμμισε στην απολογία του.