Έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή από τον πρώην σύντροφό της, ενώ είχε ζητήσει να τη μεταφέρει περιπολικό στο σπίτι της -κάτι που δεν έγινε- και ενώ υπήρχε σκοπός στο φυλάκιο, ο οποίος δεν απέτρεψε το έγκλημα.

Η γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους φέρνει στην επιφάνεια λάθη και παραλείψεις και δεκάδες «γιατί» παραμένουν αναπάντητα.

Οι συγγενείς της Κυριακής ζητούν ευθύνες και απάντηση στο γιατί χάθηκε το κορίτσι τους, σε ένα σημείο που θα έπρεπε να είχαν αποτραπεί όλα όσα έγιναν. Μπροστά στο τμήμα των Αγίων Αναργύρων, δίπλα στον σκοπό.

Ο σκοπός αντέδρασε όταν το κορίτσι ήταν ήδη νεκρό και ο δράστης είχε ήδη αυτοτραυματιστεί. Σύμφωνα με το Star, ο σκοπός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν είχε οπτική επαφή με το σημείο και αντέδρασε όταν άκουσε τα ουρλιαχτά.

Η αξιωματικός υπηρεσίας στην κατάθεσή της υποστηρίζει ότι προσπάθησε να πείσει την Κυριακή να καταθέσει μήνυση και να καλέσει η ίδια το 100 αλλά εκείνη δε δέχθηκε.

Η έρευνα της αστυνομίας αναμένεται να δώσει τις απαντήσεις για τους χειρισμούς της μοιραίας βραδιάς.

Μπαλάσκας: «Ο σκοπός του αστυνομικού τμήματος θα αποταχθεί»

Για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους και τις ευθύνες των αστυνομικών μίλησε το πρωί της Τετάρτης, 3/4, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος ΜπαλάσκαςΤονίζοντας πως ο σκοπός του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων θα αποταχθεί, διερωτήθηκε γιατί δεν σήκωσε το τηλέφωνό της η αξιωματικός υπηρεσίας να πάρει το 100.

«Στην προκειμένη περίπτωση ήταν ένας παροπλισμένος αστυνομικός εκεί, περιμένοντας το ποινολόγιό του, αφού έληξε η διαθεσιμότητά του. Αυτό δεν έχει να κάνει με το περιστατικό», τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σχετικά με τον σκοπό, που ήταν έξω από το αστυνομικό τμήμα, στο ειδικό κουβούκλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σκοπός ήταν ήδη σε διαθεσιμότητα, καθώς ήταν εμπλεκόμενος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.