Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Βέροια για τις δύο γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που η μια γυναίκα, η 68χρονη, εκσφενδονίστηκε τριάντα μέτρα μακριά και εντοπίστηκε στην αυλή σπιτιού.

Από το πρωί πλήθος κόσμου αφήνει λουλούδια στο σημείο του δυστυχήματος ενώ ο 64χρονος οδηγός που έπεσε με το ΙΧ του στη στάση, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Το ένα θύμα είναι η 20χρονη Ελίζα, νεαρή φοιτήτρια Νοσηλευτικής. Το κορίτσι, σύμφωνα με το Star, περίμενε το λεωφορείο για να πάει στο νοσοκομείο της Βέροιας να δει τη θεία της.

Η 68χρονη εκτινάχθηκε από τη σύγκρουση και σκοτώθηκε ακαριαία ενώ τη σορό της εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα η κόρη της και μία γειτόνισσα σε μια αυλή.

Η 20χρονη μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο και περίπου τρεις ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Βέροια: «Έχασα τις αισθήσεις μου» – Τι ισχυρίστηκε ο οδηγός

Ο οδηγός του μοιραίου Ι.Χ. δεν τραυματίστηκε, παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Συνελήφθη και υποβλήθηκε σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή άλλες ουσίες.

Ο άνδρας, σύμφωνα πάντα με το Star, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, γιατί ένιωσε έντονη αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα. Θα περιμένει μέχρι να ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη και ο φάκελος για τη διερεύνηση του δυστυχήματος.

Αν διαπιστωθεί η κατανάλωση αλκοόλ ή ουσιών ο οδηγός θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση και πρόκληση ατυχήματος που είναι κακούργημα. Αν, όμως, πράγματι υπήρχαν παθολογικά αίτια θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για πρόκληση ατυχήματος εξ αμέλειας και είναι πλημμέλημα.

Καρέ-καρέ η τραγωδία

Το όχημα είχε κατεύθυνση προς της Σκύδρα και εξετράπη της πορείας του στο 6ο χιλιόμετρο έξω από την πόλη Βέροιας, ενώ στη συνέχεια προσέκρουσε στη μεταλλική στάση των αστικών λεωφορείων, σημείο όπου περίμεναν οι δυο άτυχες γυναίκες.

Δείτε φωτογραφίες: