Απανωτά χτυπήματα δέχεται τον τελευταίο καιρό η «πειρατεία» συνδρομητικών υπηρεσιών στην χώρα.

Αίσθηση προκάλεσε πριν από λίγες ημέρες στο Ηράκλειο Κρήτης η επιβολή περισσότερων από 2 χρόνων φυλάκισης σε 60χρονο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης καθώς έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για την κατ’ επάγγελμα και σε εμπορική κλίμακα τέλεση του αδικήματος της παράνομης αναμεταδόσεως οπτικοακουστικού περιεχομένου σύμφωνα και με σχετικές επιβαρυντικές περιπτώσεις. Αυτό έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης ποινής 3 ετών φυλάκισης σε παρόμοια ποινική υπόθεση στη Λάρισα τις προηγούμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή και στο πλαίσιο της έντονης αστυνομικής δραστηριότητας για την καταπολέμηση της «πειρατείας», παρατηρείται αύξηση των αλληλοκατηγοριών μεταξύ εγκληματικών ομάδων παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ομάδες αυτές φαίνεται να ενεπλάκησαν σε έναν έντονο κύκλο αλληλοκατηγοριών, με τα μέλη τους να μαρτυρούν εναντίον των αντιπάλων τους στις αρχές.

Με αιχμή του δόρατος την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών που ξεσκέπασαν τεράστια πανελλαδικά παράνομα κυκλώματα συνδρομητικής πειρατείας με μεγάλα κέρδη, οι αρχές έχουν αναλάβει δράση για να διαλευκάνουν τις υποθέσεις αυτές και να αποκαλύψουν την αλήθεια πίσω από τις αμοιβαίες κατηγορίες.

Οι παράνομες οργανώσεις μάχονται για τον έλεγχο των συνδρομητικών τηλεοπτικών πακέτων

Οι παράνομες οργανώσεις διαμάχονται για τον έλεγχο των συνδρομητικών τηλεοπτικών πακέτων με αποτέλεσμα, πρόσφατα, να ξεσπάσει άγρια κόντρα  όταν η μία ομάδα επιχείρησε να εισβάλει στον τομέα δραστηριότητας της άλλης, προσφέροντας παράνομα συνδρομητικά πακέτα σε πελάτες που ήταν ήδη στη λίστα της αντίπαλης ομάδας. Η προσφορά αυτή κλιμάκωσε τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις παράνομες οργανώσεις, καθώς αναζητούν νέες πηγές εσόδων και εξουσίας.

Αυτές οι μεθοδεύσεις και το αλληλοφάγωμα αντικατοπτρίζουν και το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και το μεγάλο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ύστερα από την αυστηρότερη νομοθεσία που επίκειται και τα τσουχτερά πρόστιμα,  έχουν περιοριστεί αισθητά οι παράνομοι τελικοί χρήστες, με αποτέλεσμα οι εγκληματικές οργανώσεις πειρατικών να κοντράρονται για τη διεκδίκηση του πελατολογίου που απέμεινε. Οι διαμάχες αυτές και η αντιπαραθετική δυναμική των ομάδων έχουν προκαλέσει εντάσεις στον υπόκοσμο και ανησυχία στις αρχές.