Στις 03:30 τα ξημερώματα της Κυριακής αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν πολυτελές μαύρο τζιπ μάρκας BMW να κινείται στη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου στις Αχαρνές Αττικής και αποφάσισαν να το ελέγξουν.

Επρόκειτο για το όχημα στο οποίο επέβαινε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε συλλέξει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, το άτομο που λίγο νωρίτερα είχε πρωταγωνιστήσει σε επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από μπαρ στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οδηγός αυτού ήταν ένας 41χρονος ομογενής και συνοδηγός μία 39χρονη. Επίσης, στο εσωτερικό του οχήματος και συγκεκριμένα κάτω από το κάθισμα του οδηγού ανευρέθηκε επιμελώς κρυμμένο ένα πυροβόλο όπλο (πιστόλι), χρώματος ασημί, μάρκας CZ, διαμετρήματος 9 mm και με αναγραφόμενο σειριακό αριθμό, το οποίο έφερε γεμιστήρα περιέχοντα 12 φυσίγγια, χωρίς να φέρει έτερο φυσίγγιο στη θαλάμη.

Από την κατοχή του 41χρονου κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το πολυτελές μαύρο τζιπ μάρκας BMW, ενώ από την κατοχή της 39χρονης κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία περιέχουσα πιθανόν τη ναρκωτική ουσία κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 1,7 γραμμάριων.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, όπου μετέπειτα συνελήφθησαν.